tisdag 19 maj 2020


Vår mediavärld 27,
Dekadans och Nöjen är orsak till Guds straff



Det är intressant att konstatera att här talas det om druvor som skördas. Och som vi vet så står vin för glädje i Bibeln. Och följaktligen ser vi alltså här att det är det överdrivna svirandet och festandet, där folk bara lever för att festa, i stället för glädjen i Jesus.

Och det här leder följaktligen till Guds dom.

Upp 14:17. Och en annan ängel [budbärare], kommer ut ur templet, det i himlen, även han har en skarp skära [lie].
Upp 14:18. Och en annan ängel [budbärare], som hade auktoritet över elden, kommer ut från offeraltaret och ropar ett väldigt rop till honom som har den vassa skäran [lien], han ropar: Använd din vassa skära [lie] och skörda jordens druvklasar, för dess druvor är fullmogna.
Upp 14:19. Och ängeln [budbärare] slungar sin skära [lie] in i jorden och skördar jordens vinskörd och kastar in den i Guds väldiga vredes vinpress.
Upp 14:20. Och vinpressen utanför staden trampas och det kommer ut blod ur vinpressen ända till hästarnas tömmar [betsel], längs 1600 stadier [c:a 30 mil].

Gud är trött på det han ser. Hur folk bara lever för att svira, för att festa, för att supa. De har lagt allt vad Jesus heter på hyllan. Ja de t o m förnekar honom idag. Och det som gäller är svira och festa medan du lever.

Det här måste få ett slut. Så här vill inte Gud ha det.

Och frågan är hur ska Gud göra för att kunna upprätta sitt rike. Vi har ju kommit till den tiden när det ska ske. Och vi ser hur det ser ut i världen. Och när de positiva grejerna inte räcker då får Gud ta i. För som sagt nu är det dags.

Vi kan också läsa om det tillstånd vi ser mycket av i Mat 24. Där vi får läsa Jesu egna ord om det hela.

Mat 24:37.  Och det kommer att bli precis som Noas [det upphör, vila, bo, den som leder, han som lämnades ensam kvar] dagar, också vid Människosonens [Adams sons] ankomst [närvaro].
Mat 24:38.  För på samma sätt som det var i de dagarna före floden, de äter och de dricker och de gifter sig och de blir bortgifta, tills den dagen då Noa går in i arken.
Mat 24:39.  Och de förstår inget när översvämningen då kommer och tar bort alla, så kommer det att vara också när Människosonen [Adams son] kommer [är på gång, är i vardande].

Här ser vi igen hur Jesus är helt borta i dagens officiella samhälle, Gud finns inte i tankarna. Det är bara det vardagliga som räknas och Njutningen i att äta och dricka och sex. Och där känner vi igen oss idag. Njutning är det människor lever för. Och därför kommer alltså Guds straff. Gud måste väcka upp folk och då får han ta till sina domar.

Så åter igen ser vi hur Gud förbereder för sitt kommande och hur profetiorna som finns här i samband med ändens tid går i uppfyllelse.

Karl Håkan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar