lördag 30 maj 2020


Vår mediavärld 38,
Glashavet är Gudomligt


Jesus är sanningen. För honom gäller genomskinlighet. Allt ska vara uppenbart. Vi möter Glashavet och genomskinligt Glas också på andra ställen i Uppenbarelseboken.

Och som vi skrev här att Glashavet i Upp 15:2 var det internet vi har nu, så kommer alltså i Guds Jerusalem Internet och andra liknande system att vara totalt öppna. Den totala sanningen utan censur.

Upp 15:2. Och jag ser såsom ett hav av glas blandat med eld och de som segrar från vilddjuret och från hans bild och från hans märke [prägling, kännetecken], från hans namns siffra. De hade ställt sig vid [på, mot] glas havet och håller Guds harpor.


Det här med Glashavet finns alltså på flera ställen. Vi hittar det i Guds himmel, framför Guds tron. Glashavet är en viktig del av Gud och hans sätt att vara.

Upp 4:6. Och framför tronen är ett hav av glas lik kristall, och i tronens mitt och runt omkring tronen, 4 väsen som är fulla med ögon framtill och baktill.

Guds signum är öppenhet, genomsynlighet, Och kanske värt internet som vi just har fått i vår tid, är en del av Gud alltså ett totalt öppet internet, på samma sätt som vi tidigare fann att skrivkonsten var det som startade Guds verk med oss människor.

Vi finner genomskinligheten också i Guds Jerusalem i Upp 21 och 22.

Upp 21:18. Och murens byggnadsmaterial var jaspis, och staden var av rent guld, lik rent [klart] glas.

Upp 21:21. Och de 12 portarna är 12 pärlor, varje port är av en pärla. Och stadens gata är av rent guld, som genomskinligt glas.

I Guds Jerusalem är allt genomskinligt, Hela Guds stad är genomskinlig, En intressant tanke. I Guds Jerusalem har vi kanske Internet, ett totalt öppet internet.

Och Gatorna är av Rent Guld som också är genomskinligt. Och här undrar man då är det internets förbindelser vi ser och de är alltså rena, fyllda av det Gud vill och totalt fria från Censur. I Guds stad vill alla göra rätt, naturligt, och det fungerar för vi har alla Jesus och han är vår Gud.

Ja det är intressant att spåna vidare på Glashavet i Upp 15:2 och se vad betydelsen av internet kan bli i framtiden och i det totala sammanhanget.

Karl Håkan






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar