fredag 22 maj 2020


Vår mediavärld 30,
Guds domar är svar på bön


Det kan låta konstigt men Guds domar är svar på bön som de heliga bett, Vi kan se det i Upp 8. Vi har ängeln i Upp 14:16 som har elden från offeraltaret och vi kan läsa om ängeln också i Upp 8, och hur det är de heligas böner som finns på offeraltaret.

Upp 14:18. Och en annan ängel [budbärare], som hade auktoritet över elden, kommer ut från offeraltaret och ropar ett väldigt rop till honom som har den vassa skäran [lien], han ropar: Använd din vassa skära [lie] och skörda jordens druvklasar, för dess druvor är fullmogna.


Låt oss läsa Upp 8:3 där vi får ett annat perspektiv på det hela. Där får vi se hur de heligas böner ligger på altaret inför Gud och hur en ängel lägger ytterligare till bönerna och sedan kastar dem till Jorden. Domarna över jorden kommer alltså som ett resultat av bönerna vi ber och som betts genom alla tider.

Upp 8:3. Och en annan ängel [budbärare] kommer och ställer sig vid offeraltaret, och han har ett gyllene rökelsekar, och han får mycket rökelse, för att han skall föra det till alla de heligas böner, på det gyllene offeraltaret, inför tronen.
Upp 8:4. Och röken från rökelsen, de heligas böner, stiger upp från ängelns [sändebudets] hand, inför Gud.
Upp 8:5. Och ängeln [budbäraren] tog rökelsekaret och han fyller det från offeraltarets eld och han kastar det till jorden och det kommer ljud [röster] och åskor och blixtar och jordskalv [olika ordning i olika grundtexter, t ex: åskor och blixtar och ljud och jordskalv].

Och bönerna som de Heliga bett bidrar alltså till att fullfölja Guds seger som bland annat innehåller de här domarna som vi läser om för att slutligen kunna genomföra Guds vilja.

Karl Håkan





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar