torsdag 21 maj 2020


Vår mediavärld 29,
Jesus fullföljer nu sitt löfte till martyrerna


Det är ännu en intressant aspekt av de när versarna. Nu fullföljer Jesus sitt löfte till Martyrerna.

Vi ser här hur en av änglarna, här den i vers 18, har makt över elden från offeraltaret. Och vi minns hur i Upp 6 talas det just om Martyrerna som ligger under offeraltaret och dödats för sin bekännelse på Jesus och vi kan där läsa om dras rop på hämnd.

Här svarar Jesus nu och den vrede vi ser idag och de domar som går fram mer och mer är alltså bland annat också svaret till de som dödats för sin tro på Jesus.

Upp 14:17. Och en annan ängel [budbärare], kommer ut ur templet, det i himlen, även han har en skarp skära [lie].
Upp 14:18. Och en annan ängel [budbärare], som hade auktoritet över elden, kommer ut från offeraltaret och ropar ett väldigt rop till honom som har den vassa skäran [lien], han ropar: Använd din vassa skära [lie] och skörda jordens druvklasar, för dess druvor är fullmogna.
Upp 14:19. Och ängeln [budbärare] slungar sin skära [lie] in i jorden och skördar jordens vinskörd och kastar in den i Guds väldiga vredes vinpress.
Upp 14:20. Och vinpressen utanför staden trampas och det kommer ut blod ur vinpressen ända till hästarnas tömmar [betsel], längs 1600 stadier [c:a 30 mil].


Bibelstället om själarna som dödats på grund av sitt vittnesbörd om Jesus kan vi läsa om i Upp 6.

Upp 6:9. Och när han öppnar det 5:e sigillet. Ser jag under altaret de själar, som dödats [stympats] på grund av Gudsordet och på grund av vittnesbördet som de har.
Upp 6:10. Och de ropar med väldig röst och säger till herren [mästaren], den helige och den sanne: Hur länge skall du låta bli att [inte] döma och hämnas vårt blod, från dem som bor på jorden.
Upp 6:11. Och de alla får långa vita [lysande] kläder, och han säger till dem att ta det lugnt [upphöra, vila] ytterligare en liten tid, tills det verkligen kommer att bli fullt, med deras medtjänare och deras bröder, som också kommer att dödas, som de.

Genom hela den kristna historien har det varit människor som fått sätta livet till pgr av sin tro. En Sann Kristen blir alltid förföljd. Som väl är, är inte all förföljelse till döds, men den finns där, vi ser den också i vårt samhälle.
Det verkar nästan som en regel för alla tider med förföljelse av sanna kristna.

Men till sist ska det alltså förföljelsen upphöra och det är när Jesus kommer och tar över, När hans rike råder. Där kommer inte sanna Kristna att dödas längre. Då kommer inte sanna Kristna att förföljas längre.

Och idag är vi på slutet, vi går och väntar på att inom en mycket snar framtid kommer Jesus. Och här i Upp 14:18 kan vi alltså läsa hur Jesus förbereder svaret som han gav till de som var under altaret. Det är genom domarna som går fram idag som Jesus ska segra. Det som ser omöjligt ut kommer Gud att lösa den hårda vägen, och vi är där idag.

Karl Håkan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar