tisdag 12 maj 2020


Vår mediavärld 20,
Vilddjurets kanaler har ett hemskt budskap som fördärvar människors liv


Det tredje slaget av kanaler är de som har Vilddjurets prägel. Vi kan läsa om dem i Upp 14:9 – 11. Där är ord så man baxnar. Vi läser ”Torteras i Eld och Svavel inför heliga änglar och lammet”. Det är inget att stå efter. Det är fruktansvärt

Och vad är det då som ger det här resultatet. Jo det är alla dessa filmer med sitt förföriska budskap. Alla dessa hemsidor med sitt vridna budskap, som ofta bara vill lura pengar av oss, och få in oss i ett beroende tillstånd.

Upp 14:9. Och en 3:e budbärare [ängel] följer, som säger med väldig röst: Om någon dyrkar [älskar, böjer sig för] vilddjuret och hans bild och tar emot märke [prägling, tecken] på sin panna eller på sin hand.
Upp 14:10. Så skall han dricka av Guds vredes [raseris] vin i outspädd blandning, i hans vredes bägare, och han skall torteras i eld och svavel inför de heliga änglarna [budbärarna] och inför lammet.
Upp 14:11. Och röken från deras tortyr stiger upp i evigheters evigheter och håller ingen paus, dag och natt, för dem som dyrkar [älskar, böjer sig för] vilddjuret och dess bild och den som mottagit hans namns märke [prägling, kännetecken].


Väldigt ofta så spelar dessa filmer på känslor. på skräck, på asgarv, kraftfulla känsloutbrott som binder oss. Verkligheten är inte alls lika upphetsande som det vi ser på filmerna.

I filmerna är allt koncentrerat. Det räcker att se 2 minuter så är man fast. Och efteråt har men en konstig frånvarokänsla. Allt det där som fyllde hela ens själ är bara borta. Det var en enda stor lögn. Påhitt, Storskojeri.

Men ändå har det satt sig. Blivit en del av en. Och var det hemskheter går man många gånger och bär det i sitt inre. Ja kanske t o m resten av livet.

Och det konstiga är att folk verkar bli mentalt skadade av det, och anser att det är avkoppling att se dessa filmer. Det finns någon form av tillvänjning i hela detta system.

Och det förvånar mig som kristen när man får höra t o m Kristna som sitter och ser filmer som avkoppling på sin fritid. Vet de vad de gör egentligen.

Och som exempel kan vi redan nu titta på Upp 16:2

Upp 16:2 Och den 1:a går bort och tömmer ut sin skål på jorden [marken, landet] och det uppträder onda [skadliga, sjuka, gudlösa] och katastrofala [skadliga, syndiga, oanständiga] varhärdar [kräftsvulster, sår, bölder] på de människor som har Vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och de som dyrkar [älskar, tillber, böjer sig för] hans bild.

Här ser vi det alltså igen TV och Internet. Denna förförelse som finns där och som fördärvar, ja som ger bestående skador. Och t o m de Kristna sitter och ser detta och blir skadade. Det är därför som det inte är någon fart i kyrkan idag. Det är därför som Kristi församling inte fungerar. Alla har blivit sjuka, ja nästan alla sitter insnärjda i Vilddjurets budskap och kommer inte loss.

Men igen får vi påminna om att i Jesus finns lösning på allt. Hans Kraft och Nåd löser också från dessa hemska beroende. Men det gäller att våga ta steget och omvända sig och ta del av förlåtelse och befrielse, bort från Vilddjurets kanaler och hemsidor.

I Jesus finns livet och det är dit vi måste komma.

Karl Håkan

(Etiketter: Medier, Medievärld, Ordet, Upp 14, Satellit TV, TV, Satelliter, Filmer, Förförelse, Känslor, Budskap, Befrielse)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar