fredag 8 maj 2020


Vår mediavärld 16,
I Upp 13 finns inget Chipp i handen


En vanlig tolkning av Upp 13:17 är att det är ett chipp i handen, ett sådant som man sätter på djur under skinnet. Och genom att läsa Upp 13:17 ihop med Upp 14:9 – 11 där vi kan läsa om den fördömelse som finns i Vilddjurets budskap, så får man till en tolkning som innebär att, om man låter sätta det här chippet i sin handen då ska man evigt plågas. Likaså att om man inte tar chippet då ska man svälta ihjäl för man kan inte köpa mat enligt vad man läser i Upp 13:17.

Men allt ihop det här är feltolkningar. Det står inte i Upp 13:17 att märket är ett chipp i handen. Och Upp 14:9 – 11 handlar just om de TV program och de www-sidor där Vilddjuret huserar, de som vi inte ska gå in och titta på. Alltså inte något generellt som skulle ha med ett eventuellt chipp att göra.

Upp 13:16. Och det sker att åt alla dem, de små och de stora och de rika och de fattiga och de fria och tjänarna [slavarna], vill [må] han ge ett märke [kännetecken, prägling] på deras högra hand eller på deras pannor.
Upp 13:17. Och, så att inte någon kan köpa och [eller] sälja om han inte har märket [kännetecknet, präglingen] och [eller] vilddjurets namn och [eller] numret för hans [sitt] namn.
Upp 13:18. Här är fakta [visdom], den som har förstånd han räknar på vilddjurets siffra, för det är en människas och siffran hans [dess siffra] är 666


Den här tolkningen med chipp i handen som innebär att hur en kristen än gör så blir det fel. Det är ett budskap som ondskan gillar. Och det konstiga är att det tagit så väl omhand av vissa som sprider kristet budskap, och älskar att köra fram det här för att skrämma kristna.

Men då är det viktigt att kunna säga att det finns inget fog för det här omöjliga budskapet. Upp 13:17 det handlar om att handla på nätet med Användarnamn och Kod som vi skrev och det systemet har vi redan och det används av många utan problem. Och att det står här är just ett tecken. Ett tecken att vi var i slutet av det 2 Hornade Vilddjurets tid. Det 2 hornade Vilddjuret som alltså varade mellan 1948 – 1990.

Det är också en intressant tanke att titta på att det står pannan. Det finns ingen som idag talar om att vi ska ha chipp i pannan. Men uttrycket att ha märke på pannan står i Bibeln för vad våra sinnen, alltså hjärnan är fylld med. Och det intressant är ju att de koder vi har när vi handlar på nätet dem ska vi ha i hjärnan.

Här följer det som står i Upp 14:9 – 11.

Upp 14:9. Och en 3:e budbärare [ängel] följer, som säger med väldig röst: Om någon dyrkar [älskar, böjer sig för] vilddjuret och hans bild och tar emot märke [prägling, tecken] på sin panna eller på sin hand.
Upp 14:10. Så skall han dricka av Guds vredes [raseris] vin i outspädd blandning, i hans vredes bägare, och han skall torteras i eld och svavel inför de heliga änglarna [sändebuden] och inför lammet.
Upp 14:11. Och röken från deras tortyr stiger upp i evigheters evigheter och håller ingen paus, dag och natt, för dem som dyrkar [älskar, böjer sig för] vilddjuret och dess bild och den som mottagit hans namns märke [prägling, kännetecken].

Det här gäller tiden när vi har fått TV satelliter och www och internet är utbyggt, så som det är idag. Och det handlar om de program som innehåller djävulens och Vilddjurets smörja. Och de sidor som har med Vilddjuret att göra och hans förförelse i vår tid.

Och i Upp 14:11 kan vi läsa just att det är när vi går in på Vilddjurets sidor genom att ha Användarnamnet dit och kännetecknet, alltså koden för det. Det är då förbannelsen kommer

Och det ska vi som Kristna naturligtvis inte ägna oss åt utan vi ska se på de TV program som sänder Evangelium (Upp 14:6 – 7), något som idag också finns på nätet.

Karl Håkan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar