onsdag 20 maj 2020


Vår mediavärld 28,
Guds vrede kommer ur Guds tempel i Himlen


Det som sker är Guds vilja, det är hans tempel som är källan till det vi ser idag. Guds vrede kommer ur Templet och det kan vi se också när vi läser i nästa kapitel alltså Upp 15 där vi också får möte Guds tempel och Vredesskålarna som kommer därifrån.

Upp 14:17. Och en annan ängel [budbärare], kommer ut ur templet, det i himlen, även han har en skarp skära [lie].
Upp 14:18. Och en annan ängel [budbärare], som hade auktoritet över elden, kommer ut från offeraltaret och ropar ett väldigt rop till honom som har den vassa skäran [lien], han ropar: Använd din vassa skära [lie] och skörda jordens druvklasar, för dess druvor är fullmogna.
Upp 14:19. Och ängeln [budbärare] slungar sin skära [lie] in i jorden och skördar jordens vinskörd och kastar in den i Guds väldiga vredes vinpress.
Upp 14:20. Och vinpressen utanför staden trampas och det kommer ut blod ur vinpressen ända till hästarnas tömmar [betsel], längs 1600 stadier [c:a 30 mil].


Låt oss också läsa om det som händer i Templet i Upp 15.

Upp 15:5. Och därefter ser jag och se Templet öppnas, vittnesbördets tabernakel [tält, boning], i himlen.
Upp 15:6. Och de 7 änglarna [budbärarna], som har de 7 plågorna [förbannelserna, skadorna], går ut ur Templet, iklädda rent och skinande linne och omgjordade runt bröstet med gyllene bälte.
Upp 15:7. Och ett av de 4 väsendena ger de 7 änglarna [budbärarna] 7 gyllene skålar, som är fulla med den levande Gudens vrede, hans som lever i evigheters evigheter.
Upp 15:8. Och Templet fylls helt med rök från Guds härlighet och från hans kraft [makt], och ingen kan komma in i Templet medan de 7 änglarnas [budbärarnas] 7 plågor [förbannelser, skador] fullföljs.
Upp 16:1 Och jag hör en väldig röst [ljud] från templet som säger till de 7 änglarna [budbärarna]: Gå och töm ut Guds vredes skålar på Jorden.

Vi möter templet i båda de här avsnitten, men i det första där är det en ängel som kommer ut, medan i det andra är det 7 änglar som kommer ut. I båda fallen är det Guds vrede de ska verkställa.

Och i Templet är Guds härlighet (Upp 15:8) på samma sätt som vi i Upp 14 kan läsa om Jesu skörd, den vi ser nu när väckelsen går fram, samtidigt som Guds vrede börjar visa sig.

Och det är också intressant att se att när Guds vrede verkar då kan ingen komma in i Templet (Upp 15:8). Det är också som idag i våra länder där nästan ingen blir frälst. Tydligen är det så att där Guds vrede går fram och Verdes skålarna utgjuts där blir nästan ingen frälst.

Och vi kan läsa i Ps 2 för där beskriver Gud hela det skede vi har idag.

Ps 2:1. Varför är hedningarna rasande och folk larmar om det värdelösa.
Ps 2:2. Jordens konungar reser sig och furstarna rådslår tillsammans, på grund av [mot] Jesus [Jashve] och på grund av [mot] Messias [en smord].
Ps 2:3. Låt oss slita av deras band och låt oss kasta av oss deras rep.
Ps 2:4. Min Herre sitter i himmelen, han skrattar, han förlöjligar dem.
Ps 2:5. Då talar han till dem i ilska och i sin vrede skakar han om [ansätter han] dem.
Ps 2:6. För jag har insatt min konung på Sion, mitt heliga berg.
Ps 2:7. Jag förkunnar Guds beslut, Jesus [Jashve], säger han, är min son, den jag födde dig den dagen.
Ps 2:8. Begär från mig, och jag ger dig hedningarna [folken] som din arvedel [besittning] och din egendom intill jordens ändar.
Ps 2:9. Du slår sönder dem med järn stav, som formade saker krossar du dem.
Ps 2:10. Och nu konungar, i hans förstånd hans fostran [tuktan], led jorden.
Ps 2:11. Tjäna Jesus [Jashve] så att man ser det [i vördnad, i rädsla] och gläd er så att ni skakar [skälver, genomilas].
Ps 2:12. Beväpna dig med [Brinn för] renhet [sonen, arvtagaren, den älskade], vänd om från vrede [så att han inte är rasande], så att ni [och] inte går förlorade, för han brinner nästan som vore det med raseri, lycklig du som helt förtröstar på [har sin tillflykt till, hoppas på] honom.

Här i Psalm 2 ser vi skeendet nu på slutet och vi ser det uppror mot,
Jesus som vi har idag, men vi ser också svaret från Gud där hans vrede
skakar om dem och förklarar att Jesus är hans son. Och att det är Jesus
man ska tjäna. Ja det är renhet man ska ha så att man inte går förlorad.
Det är dit vi är på väg när alla ska tjäna Jesus och frälsningen ska breda  
ut sig totalt. Jesus kommer snart med sitt rike, vi är där.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar