måndag 18 maj 2020


Vår mediavärld 26,
Guds straff över ondskan verkar parallellt med väckelsen



Men också ondskan är igång idag, och det ser vi här i Bibeln också. Och vi ser Guds straff över ondskan. Det är Vredens druvor som trampas. Och det intressanta är att just 30 mil får Jerusalem ligger Damaskus. Och nu har vi under många år fått vara med om Guds straff över Syrien.

Upp 14:17. Och en annan ängel [budbärare], kommer ut ur templet, det i himlen, även han har en skarp skära [lie].
Upp 14:18. Och en annan ängel [budbärare], som hade auktoritet över elden, kommer ut från offeraltaret och ropar ett väldigt rop till honom som har den vassa skäran [lien], han ropar: Använd din vassa skära [lie] och skörda jordens druvklasar, för dess druvor är fullmogna.
Upp 14:19. Och ängeln [budbärare] slungar sin skära [lie] in i jorden och skördar jordens vinskörd och kastar in den i Guds väldiga vredes vinpress.
Upp 14:20. Och vinpressen utanför staden trampas och det kommer ut blod ur vinpressen ända till hästarnas tömmar [betsel], längs 1600 stadier [c:a 30 mil].

Vi kan alltså konstatera att vi idag är inne i en tid när Gud straffar. Vi ser det som vi skrev ovan i Syrien, där har under många år varit ett fruktansvärt krig, med sällan skådad grymhet och Damaskus Syriens huvudstad ligger just c:a 30 mil från Jerusalem, den stora staden i Bibeln.

Och vi kan konstatera att medan Egypten och Jordanien slutit fredsavtal med Israel har Syrien inte gjort det. Något som Gud naturligtvis inte ser med blida ögon på

Gud straffar också i Sverige. Det land som var bäst i världen en gång. Vi låg faktiskt på plats ett under några år. Har nu sjunkit ner så att vi idag är ett skräckexempel för andra. Och Sverige var ett Kristet land, men har övergivit Jesus, och vi ser alltså resultatet, straffet har kommit.

Och man undrar nu i Corona tider om inte också Coronasituationen här är ett straff. Varför skulle vårt land annars få just den här galna Folkhälsomyndigheten som medvetet har låtit smittan sprida sig i en sorts konstig idé om att Svenskarna ska bli flock immuna, något som om det fullföljs kommer att leda till mellan 30 000 och 100 000 svenskars död.

Och de ger sig inte fast de ändrat ord så handlar de i praktiken för att smittan ska fortsätta. Är det här också Guds straff. Ja det är berättigat att ställa frågan.

Vi skulle kunna ta flera exempel där elände och straff går fram för att man övergett Jesus.

Guds straff går fram över dem som lämnar Jesus, men de som tar emot de får välsignelse.

Karl Håkan





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar