torsdag 14 maj 2020


Vår mediavärld 22,
När ska man titta och när ska man inte titta på olika program och sidor







Bibeln har en vers som talar om det. Jesus har inte lämnat oss utan svar. Svaret på den här frågan: När ska man titta och när ska man inte titta på olika program. Står i Upp 14:12.

Upp 14:12. Här gäller de heligas trofasthet [uthållighet], så att man håller [bevarar] Guds befallningar [bud, ålägganden] och Jesu tron [tilliten till Jesus].


Det är två saker som vi ska tänka på och det är

Guds bud, Guds befallningar. Det han vill att vi ska göra och följa. Och bland oss Kristna är det ju här 10 Guds Bud vi tänker på.

Och det är Jesus och hans nåd. Vi måste ha nåd, och det finns hos Jesus.

Det är just kombinationen av Nåd och Lag, som är grejen. Och när vi går med Jesus lägger han sin lag i våra hjärtan. Då blir lagen inget tungt utan den kommer naturligt.

Och att lagen är med här beror kanske på att det saknas i vårt samhälle idag. Det har nästan blivit så att det är bra att bryta mot 10 Guds bud. Om man vill kan man gå igenom de flesta av buden och konstatera att i dagens samhälle bryter man mot dem, men som Kristen känns det fel att ha det så.

T ex anser man idag att alla Gudar är OK. I lagen står det att det bara är Israels Gud, alltså Jesus som är Gud.

I Lagen står det att man inte ska ha begärelse till det som tillhör min nästa. Alltså man ska inte vara avundsjuk. Men i Socialismen som är den dominerande Religionen i vårt land idag är Avundsjuka det drivande.

I Lagen står det att man ska hedra Sin Far och Mor. Men idag är det ingen som bryr sig om det. Det är de unga som räknas.

Och så här skulle vi kunna hålla på. Så det är inte underligt att Gud vill att vi förutom att tro på Jesus på nytt ska börja följa lagen i vårt samhälle.

Men bara lagen går inte. Då är vi alla förlorade, och det är därför som Jesus tron. Tron på hans försoning är viktig. Den måste också vara där för att vi ska fungera i Jesu rike. För att vi ska vara som Gud vill ha oss.

Så det är alltså de program som följer lagen, som inte går mot 10 Guds bud. Och det är de program som stärker vår Jesus tro, inte bryter ner den, som vi ska titta på.

Upp 14:12 är den vers vi ska ha med oss och han för våra ögon när vi ser på TV och när vi surfar på Internet.

Karl Håkan

(Etiketter: Medier, Medievärld, Ordet, Upp 14, Satellit TV, TV, Satelliter, Lag, Jesus tro, Hjärtat, Internet)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar