söndag 10 maj 2020


Vår mediavärld 18,
Idag finns satellit TV kanaler som sänder Evangelium



Satellit TV som vi har idag kom i början av 2000 talet, och den första varianten av kanaler som Jesus nämner här i Upp 14 är de Evangeliska. De som sänder Jesu Budskap.

Här har vi alltså åter igen en fullträff Profetiskt. Idag har vi dessa Evangeliska Satellit TV kanaler men Bibeln skriver om dem redan för nästan 2000 år sedan, Jesus visste och nu är vi där.

14:6. Och jag ser en annan budbärare [ängel] som flyger högst på himlen [i mitthimlen] och som har ett evigt evangelium [gott budskap] att förkunna [predika] för dem som bor på jorden och varje folk och folkslag och språk och nation.
Upp 14:7. Han säger med väldig röst: Lyd [frukta, vörda] Gud och ge honom ära, för tiden [timmen] för hans dom kommer, och tillbe [älska, ödmjuka er för] honom som gör himmelen och jorden och hav och vattens källsprång.


Ängel som det står här i den vanliga översättningen, kan också översättas med Budbärare, och det ger förklaring på vad det här ordet står för. Budskap det är ju det som vi får genom våra massmedia. Och idag vet vi att där uppe flyger TV satelliterna och vissa av kanalerna som de sänder ut har det Evangeliska Budskapet.

Det finns flera TV kanaler idag som sänder Evangelium och här i Sverige har vi både Kanal 10 och Vision Sverige. Och i Norge som vi också kan ta in har vi Vision Norge och Kanal 10 Norge. Och givetvis ska man som kristen titta på de här kanalerna. Gud är glad för dem för de är hans svar i det Media samhälle vi lever i idag.

Själva skaffade vi parabolantenn med mottagare 2005 och har haft en outsäglig glädje av det. Ja vi vet inte hur andra klarar av att vara Kristna och tro på Jesus i vår förvrida tid, utan att ha Satielit TV kanalerna med Evangelium.

Idag kan man också se de här kanalerna på Datorn. T ex finns

Och som vanligt kan man med förundran och glädje konstatera att Gud visste det här redan för nästan 2000 år sedan. Och ändå klarar man inte av att tala om det i våra Kyrkor. När man ser sådana här Profetior då förstår man att Jesus finns på riktigt och att han har ett speciellt budskap till oss i denna tid. För vi är alltså inne i avslutningen, en alldeles speciell tid.

Karl Håkan





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar