fredag 1 maj 2020


Vår mediavärld 9,
Guds Sabbat är 1000 år riket

1000 år

I 1 Mos 2:1 - 3 har vi 1000 års riket. Gud är färdig med all sin Andliga skapelse, den som alltså pågått i 6000 år och har beskrivits som 6 dagar i 1 mos 1. Människan har blivit som Gud vill ha henne.

Och eftersom det här är det vi nu går och väntar på. Ja, 1000 års riket är det som idag är på gång. Så vet vi att hela det massmediala samhället som vi har idag, kommer att finnas i 1000 års riket, men det kommer att vara fyllt av Jesu sanning. Inte de lögner och den propaganda som vi ser på dagens SVT.

1 Mos 2:1 <Trad:> Och himmelen och jorden och hela dess skara var färdig.
| <Alt:> Och det väldiga namnet och den fasta grunden och hela dess mängd var fullkomlig [en helhet, färdigt].
1 Mos 2:2 <Trad:> Och Gud var färdig på den 7:e dagen med sitt verk, som han hade gjort och han vilade sig på den 7:e dagen från sitt arbete som han hade gjort.
| <Alt:> Och Gud var färdig i den 7:e perioden med sitt verk, som han hade gjort och han har omvänt dem [du må komma till ro] på den 7:e dagen, som ett resultat av sitt arbete, som han gjort.
1 Mos 2:3 <Trad:> Och Gud välsignade den 7:e dagen och han helgade den för på den vilade han från allt sitt verk, skapandet som han hade gjort.
| <Alt:> Och Gud hyllade den 7:e perioden och han renade den, för på den hade du vänt om från allt arbete, ledd av uppenbarelsen, Guds tänkande.


Det är intressant att konstatera att det inte bara är Jorden och de som bor på den som är färdiga. Nej också Himmelen är färdig. Alltså också det Andliga är så som Gud vill ha det.

Vi kan läsa om det här i Upp 21:1

Upp 21:1. Och jag ser en ny [fräsch, frisk, kvalitativt ny] himmel [Guds boning, stjärnhimmel] och en ny [fräsch, frisk, kvalitativt ny] jord [mark, land], ty den tidigare himlen [Guds boning, stjärnhimmel] och den tidigare jorden [marken, landet] är passerad [är försvunnen] och havet [sjön] finns inte mer.
Upp 21:2. Och jag Johannes ser den helga staden, det nya Jerusalem [Fredsstaden, Fridsstaden, den fullkomliga staden, staden i säkerhet], som kommer ner från Gud, från himlen [Guds boning, stjärnhimlen], förberedd såsom en brud utsmyckad för sin man.
Upp 21:3. Och jag hör en väldig röst från himlen som säger: Se Guds tabernakel [tält, boning] är bland människorna och han skall bo [tälta] bland dem. Och de skall vara hans folk och han skall vara guden bland dem, deras Gud.

När Gud är färdig då har han kommit ner till oss. Då är Himlen på Jorden, en intressant tanke när man läser att Gud är färdig med både Himlen och Jorden.  Allt är ett och är som Gud vill ha det.

Kommer Upp 21 nu när 1000 år riket kommer eller först efter 1000 år riket. Det finns olika åsikter om det. Men även om en totat uppfyllande av Upp 21 kommer först efter 1000 år riket så uppfylls Upp 21 för varje individ redan nu som tar emot Jesus. När vi tror på honom då kommer han till oss och sätter upp sitt tält som skydd omkring oss, och vi blir hans och han är vår Gud. Tänk så fantastiskt.

Och Vi kan läsa om 1000 års riket i Upp 20:4

Upp 20:4. Och jag ser troner, och de själar som halshuggits [blivit avhuggna] på grund av Jesu vittnesbörd och på grund av Guds ord och som inte dyrkar [älskar, vördar] vilddjuret och inte hans bild och inte mottar märket [präglingen] på sin panna och på sin hand, de sitter på dem och domsrätt [dom] ges till dem, och de lever och de regerar med Kristus de tusen åren.

Här ser vi en annan beskrivning av 1000 års riket, Guds Sabbat, där Jesus och hans folk ska styra. De som inte böjt sig för Vilddjuret.

Sedan kan man fråga sig varför Gud vilar sig. Bryr han sig inte. Har han gett upp. Nej här ser vi hur det alltså är Jesus och hans församling som regerar, Jesu folk som ståt emot djävulens försök att ta över jorden och gått med Jesus. Det är de som regerar, och då kan Gud vila sig.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar