söndag 3 maj 2020


Vår mediavärld 11,
Medierna i Uppenbarelseboken


Efter att ha tittat på 1 Mos 1 och den betydelse Medierna har haft i Guds Andliga skapelse, ska vi titta på Uppenbarelseboken och den betydelse Medierna ska ha i den sista tiden före Jesu återkomst.

Vi hittar mycket av det här i Upp 13 och fram till Upp 16. Och här möter vi saker som Radio, TV, Internet, Satellit TV, Filminspelning, Molntjänster, och en totalt uppkopplad värld.

Och i Upp 16 ser vi mycket av den ondska som ska komma ur dessa massmedia.

Men det är inte bara ondska som massmedierna sänder utan också Jesus finns i Massmedierna. Det gäller bara att lyssna på rätt kanaler, att gå in på rätt hemsidor.


Det är intressant att se här i Uppenbarelseboken att Gud visste precis vad vi skulle leva i för värld idag och att han ger oss råd hur vi ska bete oss och det hittar vi i Upp 14:12

Upp 14:12. Här gäller de heligas trofasthet [uthållighet], så att man håller [bevarar] Guds befallningar [bud, ålägganden] och Jesu tron [tilliten till Jesus].

Här ser vi de två delarna i den Kristna tron. Det ena är lagen, buden, befallningarna, åläggandena. Det andra är tron på Jesus, på hans nåd, på att i honom är vi förlåtna våra brister. Vi är rena i Jesu blod.

Men det betyder inte att lagen inte har någon roll utan tvärs om har Gud lagt ner sin lag i våra Hjärtan så att vi automatiskt vill göra det Gud ålagt oss, men om vi brister då har vi Jesus och han tar våra fel och brister på sig.

Det är den här tron vi ska ha med oss när vi ser på massmedia. Och det är de sändningar och de program och de sidor som hjälper oss i att ha denna tro som vi ska titta på. Medan de som bryter ner vår kristna tro ska vi inte titta på.

Och med den här kunskapen kan vi alltså gå in i den Mediavärld vi har idag utan att stänga ner allt och återgå till det som var på 1800 taket. Nej vi ska använda medierna men på det sätt Gud vill och till vår uppbyggnad och inte till att bryta ner vår Kristna tro och blanda upp den med världen.

Jesus är med oss också i vår tid, det vet vi genom att Jesus visste allt det här och har skrivit om det redan för 2000 år sedan.

Karl Håkan





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar