söndag 2 juli 2017

Ändetiden 124,
Judarna ska ha de delar av Jerusalem som traditionellt är Jerusalem



Jerusalem tillhör Israel. Och då är det, det historiska Jerusalem. Det som idag kallas Gamla staden. Gud ger styrka åt Israel och de är starka det kan vi se idag. För de har Gud med sig och det är deras tid, och Jerusalem är deras.

Sak 12:6.  På den dagen sätter han Juda hövdingar som elds skålar bland veden [i träden] och som flammor i en kärve, och de skall sluka alla folken runt omkring, till höger och till vänster, och man slår sig ner i Jerusalem som framgent skall ligga i Jerusalem.


Här ser vi klart att Jerusalem tillhör Judarna, och de skall besegra folken runt omkring och att Jerusalem skall ligga i Jerusalem visar att det Jerusalem som Israel skall ha, det skall verkligen vara det gamla Jerusalem, det egentliga Jerusalem och inte västra Jerusalem som är en nyare del.

Så alla som försöker att ge det Gamla Jerusalem till Araberna och låta Israel bara få de nya västra delarna. De är fel på det och går mot Gud. Och drar på sig Guds straff.

Vi ser hur de länder runt omkring Israel som har gått mot Israel har straffats. Och hur Gud har gett Israel seger. Och samma sak kommer att hända med de stater som likt Sverige idag stöder de krafter som vill förgöra Israel och ge det Gud har lovat till Andra.

Det är alltså inte Guds mening att samla Israels folk till sitt land bara för att de ska finna att det de har längtat efter i alla år och sjungit om. Staden Jerusalem. Den ska de inte få utan den ska ges åt Andra.

Nej Det Gud har lovat och det håller han. Hela Jerusalem ska tillfalla Israels folk.


Sak 12:7.  Och först låter Jesus [Jashve] frälsa [rädda] Juda hem [tält], för att inte Davids hus och de som bor i Jerusalems ära skall vara större än över Juda.

Och det är Judarna som först skall bli räddade. Precis som nu håller på att ske.

Sak 12:8.  [på den dagen] försvarar Jesus [Jashve] sitt Jerusalem, och de svaga är då hos dem som David och Davids hus är likt Guds utsände [budbärare, ängel] Jesus [Jashve], inför dem.
Sak 12:9.  Och då [då på den dagen] begär [kräver] jag att alla hedningar [folk] som kommer mot Jerusalem skall förgöras [ödeläggas].

Jesus försvarar Jerusalem och förgör alla hedningar som går mot staden. Och Gud försvarar inte bara Jerusalem utan hela Israel. Det har vi sett i de krig som varit, när Gud på ett mirakulöst sett varje gång gett segern till Israels land.

Gud håller sina löften och vi kan se redan att väldigt mycket av det som står i profetian har gått i uppfyllelse och det visar att också de sista delarna kommer att göra det.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar