onsdag 26 juli 2017

Ändetiden 148,
Jesus tar hand om Israel



Jesus ivrar för Israel, Jesus välsignar dem, tar bort deras skam. Ja, Jesus tar hand om dem.

Joel 2:18.  Och Jesus [Jashve] skall [må] ivra för sitt land och han skall [må] skona sitt folk.
Joel 2:19.  Och då sade Jesus [Jashve] till sitt folk: Se jag sänder till er säd, och det nya vinet och olja [välsignelse], och ni skall bli mätta av det, Och jag skall inte ge er mera skam [skymf] bland hedningarna.


Jesus ger Israel det de behöver. Han ger dem säd och vin och olja, och det ser vi idag hur israels lever i välmåga, och kommer att göra det.

I två avsnitt tillbaka läste vi om hur brudgummen går ut ur sitt rum och bruden ur sin kammare. Det var alltså här bröllopet startade. Det som motsvarar att Jesus kommer igen.

Och sedan i avsnittet i går, 147, läste vi om hur Israel ropade på Jesus, Guds son. Israel erkände att Jesus var Guds son.

Och här ser vi alltså vad som är nästa steg. Det är att Jesus tar hand om dem. De problem de haft löser han. Han ger dem mat, och han tar bort den skam som Judarna haft allt sedan de dödade Jesus.

Judeförföljelsen som vi sett genom tiderna upphör alltså.

Det är också intressant att se Oljan i vers 19, som Ande. Jesu Ande och Säden och Vinet som också står där bildar ju underlag för Nattvarden. Symbolen på Jesu frälsning och försoning.

Med Ander ord så ska Jesus försona och han ska fylla med Ande.

När Israel alltså ropar på Jesus kommer han med försoning och med sin Ande och tar hand om dem.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar