lördag 15 juli 2017

Ändetiden 137,
Seger för Israel i Jerusalem



Israel har segrat i Jerusalem, det gjorde de 1967 och vi ser här i Bibelordet att det också skulle äga rum. Och här ser vi också att länderna runt omkring ska komma med sina rikedomar till dem.

Sak 14:14.  Och Juda [firad, prisad, vördad, dyrkad] segrar i Jerusalem [Fredsstaden, Fridsstaden, den fullkomliga staden, staden i säkerhet], och alla hedningar [folk] runt omkring samlar och bär fram rikedomar, guld och silver och kläder i stor mängd.


Ja här kan vi läsa det. Jerusalem tillhör Israel. Och de som säger något annat går emot Bibelns ord. Att dela Jerusalem är alltså mot Guds vilja. Det är Israel som ska ha Jerusalem.

Och de ska inte bara ha Jerusalem, de ska också erkännas av folken runt omkring. Ja inte bara erkännas utan de som bor runt omkring ska komma med gåvor till Israel.

Vi har idag sett länder som USA stödja Israel. Men de länder som ligger närmast, där har det varit olika även om man har fred med Egypten och Jordanien idag.

Men här står det alltså att länderna runt omkring ska gå med Israel. Ja, komma med sina rikedomar till dem.

Och vi minns orden till Abraham:

1 mos 12:3 Och jag välsignar den som välsignar dig, och den som förbannar dig förbannar jag, och jag välsignar, genom [i] dig, alla folk [stammar, släkter] på jorden [marken].

Och i det här att välsigna Israel finns alltså en Välsignelse.

Och vi kan se att det finns mera för Israel framöver, mera Välsignelse som Gud har lovat.

Och Guds välsignelse över Israel kan vi redan se. Israel har framgång inom det ena området efter det andra. Nu har man också hittat Gas i havet utanför Israel och börjat utvinna den.

Men det är alltså inte bara Gud som ska välsigna och komma med Gåvor. Också länderna runt omkring ska det. Och det blir en intressant upplevelse när vi får börja se det.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar