torsdag 27 juli 2017

Ändetiden 149,
Hedningarna fördrivs från Israels land



Hedningarna ska fördrivas från Israels land, de ska inte ha något att säga till om där. Och det ska vara Israels land helt och hållet, allt det Gud lovat.

Joel 2:20.  Och mitt gamla mörker [det gamla norrifrån], skall jag fördriva från era höjder till en öde och torr plats, deras uppenbarelse [deras ansikte] till det gamla [forna, östra] havet, och de slutar i havet och blir kvar. Och det stiger upp stank [omoral] och förruttnelse, ty det skall ske stora saker genom det som händer [görs].


Ondskan, mörkret som vi läser om här och som varit över landet i alla dessa år. Det ska Jesus fördriva från Israels land. Det som i bibeln beskrivs som Hedningarna, de icke Israeliska folken och som också brukar symboliseras med Havet. De ska inte dominera landet.

Ondskan, mörkret fördrivs till Havet. Israels land blir fritt, det blir Israels egendom. Ja man kan säga att det blir torrt, fritt från Hednisk dominans, Israels folk upprättas och får sitt land.

Vi kan läsa om det här, hur landet blir torrt, i berättelsen om Noa som ansluter till den här beskrivningen.

1 mos 8:13 Och på det 601:a året i 1:a månaden, den 1:a, var det torrt [tomt, öde] från vatten [de vem som helst] på den fasta grunden [i landet, på jorden, på marken] och Noa tog bort taket [väderskyddet] på arken [lådan], och såg efter, och se markens [landets, jordens, mänsklighetens, den kvinnliga människan] yta [ansikte] var torr [tomt, öde].
1 mos 8:14 Och i 2:a månaden [det nya, nyårsfesten] på 27:e dagen [tiden, säsongen] i månaden [det nya, nyårsfesten] var den fasta grunden [landet, jorden, marken] torr.
1 mos 8:15 Och Gud talade till Noa, han sade till honom:
1 mos 8:16 Gå ut [För ut, Frambringa] från arken [lådan] du och din hustru [kvinna] och dina söner och dina söners hustrur [kvinnor] med dig.
1 mos 8:17 <Trad:> Alla djur som är med dig, alla varelser bland fåglarna och bland boskapsdjuren och bland alla landdjur som rör sig på marken, låt dem gå ut med dig och överflöda jorden och föröka sig och bli många på jorden.
| <Alt:> Allt levande som är med dig, från hela evangeliet [alla människor] i detta strålande, genom de fogliga och genom de svärmande som svärmar på den fasta grunden, låt dem strömma ut med dig och överflöda på den fasta grunden och bära frukt [öka] och bli många på den fasta grunden.
1 mos 8:18 Och Noa gick ut och hans söner och hans hustru [kvinna] och hans söners hustrur [kvinnor] med honom.
1 mos 8:19 Alla varelser [levande, djur], alla landdjur [kräldjur, de svärmande] och alla fåglar [det strålande], alla som rör sig på den fasta grunden [jorden, landet, marken], efter sina släkten [folkslag, familjer], gick ut ur arken [lådan, bröstet].

Här har vi alltså samma sak. Hur land blir torrt. Hur vattnet dragit sig tillbaka. Det är alltså det som ska hända, hedningarna, de icke Israeliska folken, ska försvinna ur landet, ska inte längre ha någon makt i Israels land. Och då kommer Jesus. Det är det som motsvarar här att Noa går ur arken i 1 mos 8:18.

Det är intressant det här att se hur bilderna är de samma och hur den ena bilden går in i den andra och förklarar och lägger till.

Och det är alltså det här som häller på att hända idag. Jesus håller på att komma tillbaka, och Israel håller på att få hela sitt land, Ja mycket snart kommer Jesus.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar