tisdag 11 juli 2017

Ändetiden 133,
Jesus ska vara Kung över hela Jorden



Jesus ska bli vår kung. Alla knän ska böjar sig för honom som det står. Och det ska bli bra och angenämt och Jesus ska bo hos oss. Och Jerusalem ska stå tryggt.

Sak 14:9.  Och Jesus [Jashve] är kung över hela jorden [landet], på den tiden är Jesus [Jashve] en och hans namn ett.
Sak 14:10.  Han vänder hela landet [jorden] till [som] något angenämt, från Geba [kullen] till Rimmon [granatäpple, granatäppleträdet], Jerusalem [Fredsstaden, Fridsstaden, den fullkomliga staden, staden i säkerhet] älskas och värderas högt och han bor där, och från Benjamin [sonen till höger, söderns son] porten ända till platsen för den gamla porten, ända till de främre [hörn] portarna och Hananels [Gudsförbarmad, Gud har förbarmat sig] torn, ända till kungens vinpress.
Sak 14:11.  Och de bor i den, och man fördärvar inte det som är mera, och Jerusalem står tryggt [med trygghet].


Jesus skall regera över hela jorden, Och det skall bli en angenäm tid och man skall bo i trygghet i Jerusalem.

Jerusalem får här ses både som det rent fysiska Jerusalem men också som det andliga Jerusalem, tron på Jesus, vår Gud.

Och vi ser här att Jesus är en, hans namn är ett. Det visar att den här rörelsen som finns idag där man tror att alla Gudar är bra. Alla religioner ska vara med. Det är inte det som kommer att hända.

Nej, det är Jesus som ska segra. Det är Jesus som ska bli kung, alla andra ska få ge sig, ska besegras. Och hans namn är ett visar också att man ska erkänna att det just är Jesus, som är segraren. Det är inte bara hans anda som ska sprida sig till de andra religionerna. Nej, Just Jesus och namnet Jesus är det som ska stå fram som segrare.

Och det vi ser idag med det totala kaos som är på sina håll och med vår Ärkebiskop som hellre umgås med andra religioner än mad traditionella kristna det är inte det som ska vinna.

Nej Jesus ska vinna och han allena.

Här har vi en parallell i Upp 21 där det talas om den heliga staden, det nya Jerusalem, som kommer ner till oss från Gud.

Och vi tittar på några av versarna där.

Upp 21:2. Och jag Johannes ser den helga staden, det nya Jerusalem [Fredsstaden, Fridsstaden, den fullkomliga staden, staden i säkerhet], som kommer ner från Gud, från himlen [Guds boning, stjärnhimlen], förberedd såsom en brud utsmyckad för sin man.
Upp 21:3. Och jag hör en väldig röst från himlen som säger: Se Guds tabernakel [tält, boning] är bland människorna och han skall bo [tälta] bland dem. Och de skall vara hans folk och han skall vara guden bland dem, deras Gud.
Upp 21:4. Och Gud skall utplåna varje tår från deras ögon, och döden skall inte vara mera eller sorg eller gråt eller plåga [möda] skall vara mer, för det som varit är borta.

Och åter kan vi alltså se hur olika profetior går ihop. Även om orden inte är exakt de samma så är innehållet snarlikt. Det är Jesus och hans rike, hans stad, livet i honom som kommer till oss för att förbli här. Och Människorna ska blir frälsta genom honom. Hela mänskligheten

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar