fredag 28 juli 2017

Ändetiden 150,
Hedningarna ska fyllas av omoral och förruttnelse



Det är intressant men här står det att samtidigt som Gud upprättar Israel ska en omoral och en förruttnelse stank sprida sig bland Hedningarna.

Joel 2:20.  Och mitt gamla mörker [det gamla norrifrån], skall jag fördriva från era höjder till en öde och torr plats, deras uppenbarelse [deras ansikte] till det gamla [forna, östra] havet, och de slutar i havet och blir kvar. Och det stiger upp stank [omoral] och förruttnelse, ty det skall ske stora saker genom det som händer [görs].


Och här kan vi läsa det i vers 20 att det ska vara förruttnelse i havet. Det ska vara en stank. Havet symboliserar hednavärlden, de icke Judiska folken. Och det är den här förruttnelsen vi ser idag. Hel hednavärlden. Ja i varje fall hela västvärlden. Håller på att spåra ur. Det är omoral och det är bildlikt talat förruttnelse som gäller.

Idag håller hela västvärlden på att bli som Sodom. Ja det går inte ens att tala om det här bland oss. Och t o m i Kyrkan väller det in. Denna synd som i Sodom.

Vi kan läsa om Sodom och hur det förstördes i Eld och Svavel i 1 Mos 19.

Men från andra ställen vet vi att Jesus ska ta hand om också Hedningarna och föra dem till frälsning till sist, när förbannelsen har verkat färdigt.

Så även om vi ser idag hur det här bibelordet går i uppfyllelse inför våra ögon så vet vi att det inte är slutet. Jesus ska segra till sist i hela världen.

Och vi mins Joh 3:14 – 15

Joh 3:16. För så älskar Gud världen att han ger sin enfödde son, så att var och en som tror på [litar till] honom inte skall tillintetgöras [fördärvas, förstöras] men skall ha evigt liv.
Joh 3:17. För inte sänder Gud sin son till världen för att döma världen, utan för att världen skall frälsas [räddas, helas, göras bra] genom honom.

Här har vi ett ord som visar på detta. Jesus kommer att frälsa världen. Och den förbannelse vi ser verkar över mänskligheten idag kommer att få ge vika.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar