söndag 30 juli 2017

Ändetiden 152,
Välsignelse över Israel



Israels land ska inte bara grönska som vi läste i det förra avsnittet och som vi ser redan att det gör. Gud ska också sända sin välsignelse över Israel. Och den ska komma i god tid. Och den ska leda till skörd. En välsignad skörd.

Joel 2:23.  Och Sions söner [barn] gläd er och fröjda er i Jesus [Jashve] er Gud, för han ger åt er det tidiga [första] regnet i rätt tid och sänder åt er regn, höst regn och vår regn, i god tid [tidigt].
Joel 2:24.  Och han fyller tröskplatserna med vete och låter pressfaten för vin och olja flöda över.
Joel 2:25.  Och jag ger tillbaka till er åren [omgångar] som man har förtärt, svärmande [lurande, uttal: arab] gräshoppor och larver och maskar [uttal: gazam], den stora styrkan som jag skickade mot er.
Joel 2:26.  Och ni skall äta, ni skall verkligen äta och säkert bli mätta och ni skall lova Jesus [Jashve] er Gud, som gör underbara saker för ert folk och aldrig i evighet skall mitt folk vara besvikna [skämmas].


Här ser vi hur Gud välsignar Israel. Och det är rikt, det ger glädje. Skördarna ska vara rikliga.

Och Gud ger tillbaka det de har förlorat under de magra åren i fördrivning. Nu kommer det tillbaka i rikt mått. Och inte bara i rikt mått nu. Nej det ska vara så här i Evighet.

Aldrig någonsin ska Israels folk bli besvikna. Här ser vi bröllopet, festen, det fantastiska som Gud har lovat Israel.

Det här är något som vi kan tänka på idag när Israel är så hårt trängda. De har Gud med sig, Löftet finns där och Jesus verkställer det. Det som profetian säger händer. Och det betyder också att aldrig ska Gud svika dem. Hur hårt än fienden försöker så kommer Gud att se till att denna välsignelse som han har lovat finns där.

Och det är både vin och olja, både glädje och Ande, Jesu Ande.

Och vi ser också i vers 24 både vete och vin, alltså både bröd och vin som ju är Nattvarden. De ska få äta av Jesu försoning. Bli försonade och rena inför Gud.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar