lördag 8 juli 2017

De små tidstjuvarna är stora
170707

Det är intressant att titta på hur mycket dagliga rutiner blir sett över tid. Många gånger tror man att 5 min om dagen det är inget.

Men gör man det varje dag blir det 35 min i veckan. Och c:a 25 timmar på ett år.

Och över ett helt liv blir det 80 * 25 = 2000 timmar. Det är ett heltidsarbete i ett år, ja faktiskt lite mer.


Det är alltid lika chockerande att göra den här beräkningen. Det som man tror inte är något blir enorm tid. Tag t ex tandborstning. Det är just en aktivitet på 5 minuter per dag. En gång på morgonen och en gång på kvällen, tillsammans c:a 5 minuter. Det motsvarar alltså att man haft ett arbete i ett helt år där man på heltid bara stått och borstat sina tänder.

Nu måste man ju borsta tänderna. Så det är ett dåligt exempel. Men det är ändå intressant att titta på vad det faktiskt är i tid.

Ja en så liten tid som 1 sek om dagen i hela livet blir en påtaglig tid. På två månader blir det 1 minut och på ett år 6 minuter och på ett helt liv blir det 1*365*80=29200 sek=8 timmar. Alltså en arbetsdag.

Ja så här kan man hålla på och för egen del så känner jag det här. Dessa små enkla saker som inte tar lång tid alls, men som man gör dagligen. De suger på något vis. Och när man slutar med någon av dem blir det en stor lättnad. Man känner det.

Och fler Exempel på dessa meningslösa tider som bara suger, är när man tvingas att köra i 40 där 60 vore rätt fart, eller när man tvingas gå och betala parkeringsavgift i stället för att bara ställa bilen och gå.


Jesus var med oss och hjälp oss så att vi använder vår tid med förnuft och är till välsignelse för ditt rike!!

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar