fredag 21 juli 2017

Ändetiden 143,
En dag av död och hopplöshet



Fördärv kommer över Israels folk. En hopplöshetens fördärv som ödelägger landet.

Joel 2:2.  En dag av död [sorg, mörker] och en dag av mörka moln, och hopplöshet [dysterhet], som en gryning [mörker, början] som sprider sig över bergen, en stor och mäktig flock [folk], utan dröjsmål, en evighets jämmer, som därefter inte åter någonsin upprepas, släckte efter släckte.
Joel 2:3.  Framför dem är en uppslukande eld, och efter dem brinner det, för det kom som ett Edens land framför dem [han] och efter dem den ödelagda öknen, och inte ens en kvarleva har det blivit efter dem.



Det här påminner om den fördrivning som Judarna blev utsatta för efter Jerusalems förstöring 70 efter Kristus. När inte ens en kvarleva blev kvar efter alla de förföljelser som kom. Vi kan också konstatera att Jesus själv i Luk 21:5 – 36 och Mat 24 i ändens tid inkluderade Jerusalems förstöring 70 efter Kristus och det som då hände.

Och de som intog landet lade det i Ruiner. Templet som var så fantastiskt blev totalt jämnat med marken.

Men vi kan också se det här i anslutning till fortsättningen Joel 2: 4 – 9 (10). En intressant tolkning av det här hemska som kommer och som förstör allt det är att se det som robotar. Det är det vi har i våra dagar och som Palestinierna skjuter mot Israel.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar