måndag 10 juli 2017

Ändetiden 132,
Jerusalem ska vara till Välsignelse


Guds rike ska vara till välsignelse för hela världen. Välsignelsen, Levande vatten, ska strömma ut från Jerusalem, som det står här.

Sak 14:8.  Och då [på den dagen] utgår levande vatten från Jerusalem [Fredsstaden, Fridsstaden, den fullkomliga staden, staden i säkerhet], ena halvan till den tidiga [östliga] perioden [dagen, havet] och den andra halvan till den efterföljande [västra] perioden [dagen, havet], det är för att resa sig upp och för att mogna.


Ja, så kommer det att bli. Jerusalem kommer att bli till välsignelse för hela Jorden. Och det går inte bara åt ett håll. Kommer vissa till gagn utan alla ska få del av det.

Både de första och de sista. Både de till öster och de till väster. Eller kanske ska man säga, både de till höger och de till vänster. Både de tidiga och de sena. Välsignelsen når alla.

Och det är för att vi ska kunna stå upp. Inte ligga ner och vara döda, nej stå upp fulla med kraft i Jesus.

Och inte bara en gång, utan hela tiden. Ja vi ska växa i tron. Vi ska mogna i tron. Heliggöras, helgas, som det hette förr. För här i det här bibelstället ser vi situationen när Jesus har kommit och hans rike är det som nu styr. Hans välsignelse har kommit.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar