måndag 3 juli 2017

Ändetiden 125,
Gud utgjuter en bönens ande över Israel



Det är det vi kommer att få se nu. Hur en bönens ande kommer över Israel, och de ska se att det är Jesus som är deras frälsare.

Sak 12:10.  Och jag utgjuter nådens och bönens ande, över Davids hus och över Jerusalems innevånare, och de ser upp till [med glädje på, intensivt på] mig, den som de stuckit [sårat] och de sörjer över honom som över den ende sonen, och bitterheten över honom är som bitterheten efter den förstfödde.

Sak 12:11.  Då [på den dagen] har man stor sorg i Jerusalem, som sorgen i Hadad-Rimmin på Megiddon slätten.
Sak 12:12.  Och landets sorg [klagan] är separerad grupp [släckte] för grupp [släckte]. Davids hus för sig, och deras kvinnor för sig. Givarna [Natans hus, givandets hus] för sig och deras kvinnor för sig.
Sak 12:13.  Prästfolket [Levi hus] för sig och deras kvinnor för sig, Evangelisterna [Shimis hus, förkunnarnas hus] för sig och deras kvinnor för sig.
Sak 12:14.  Alla grupper [släkter], de resterande grupperna [släkterna], varje grupp [släkt] för sig och deras kvinnor för sig.

Judarna börjar inse mer och mer att det är Bön som gäller. Det är endast Gud som kan rädda dem ur den här hemska knipan som de sitter i. Omgivna av fiender som vill förgöra dem.

Och den här bönen kommer inte bara att leda till att problemen löser sig utan också att Judarna får se Jesus som sin Messias. Den Jesus som de spikad upp på ett Kors och dödade, det är deras Messias. Han lever och han är den som ska rädda dem.

Och det är intressant att notera hur fler och fler Judar blir Messiastroende. Det som för några år sedan var helt omöjligt. Att Jesus skulle vara deras Messias. Det blir nu mer och mer Accepterat i Israel. Och fler och fler grupper av Messiastroende uppstår.

Men det är intressant att notera att när det här sker, då kommer det att ske i olika grupperingar. Och vi ser idag hur Israel är delat i Ortodoxa, och i Sekulariserade, och i Messiastroende etc. Och det är tydligen så att det ska fortsätta. Men alla de olika grupperna skall var för sig be. Och ska var för sig ropa på Messias, och varje grupp ska också inse att det är Jesus som är Messias.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar