tisdag 18 juli 2017

Ändetiden 140,
Gud straffar dem som inte kommer till Tabernakel festen


Alla ska dit. Till tabernakelfesten, till Guds Bröllop, Till Jesus festen. Och de som inte kommer, straffas.

Sak 14:18.  Och om Egyptens [gränsfästningarna, trångmålen, nöd] folk inte går upp och är med i mängden, kommer det inte på dem. Det blir den pest [slakt, slag, nederlag] som Jesus [Jashve] slår de hedningarna med, som inte går upp till festen, tabernakelfesten [lövhyddohögtiden].
Sak 14:19.  Det här blir Egyptens brist [synd, brott] och alla hedningars brist [synd, brott], att de inte går upp till tabernakelfesten [lövhyddohögtiden].

Det här gäller alla folk och här är det exemplifierat med Egypten, men inte bara dem utan alla Hedningar.


Det är en väldigt intressant symbol det här med tabernakelfesten eller lövhyddohögtiden, där tabernaklet är tältet. Det här visar på Guds enkelhet, det behövs inga fina pallats för att leva med Gud, med Jesus,

Vi får gå till det allra enklaste, hyddan, tältet, där finns Gud, där får vi möte Jesus, där kommer han till oss, där är han i oss. Fin stuk, väl uttänkta ceremonier, väl inövade beteenden, det är inget för Gud, ger vi oss hän åt sådant då blir Gud en främling för oss. Någon långt bort.

Men Gud vill ha vårt hjärta i den enkla barnsliga tron, precis som vi är, och det är där Jesus möter oss och ger oss befrielse och kraft, och vi får leva i honom, i hans tabernakel, omgivna av hans kraft och beskydd, alla dagar. Halleluja!!

Och det är till den här punkten alla människor måste komma för att få välsignelse. Då får de möte Jesus, och bo i hans tabernakel, vara omgivna av hans kraft och välsignelse och omsorg.

Det är också intressant att konstatera likheten här med Upp 21:3, Tabernakel festen är alltså en symbol för hur Gud slutligt skall uppfylla Jorden och fullgöra målet med sin skapelse. 

Upp 21:3. Och jag hör en väldig röst från himlen som säger: Se Guds tabernakel [tält, boning] är bland människorna och han skall bo [tälta] bland dem. Och de skall vara hans folk och han skall vara guden bland dem, deras Gud.

Och det är faktiskt intressant att vi idag, vi som inte är judar, vi firar inte Tabernakelfesten, Lövhyddohögtiden, precis som det står här i den här versen. Men det kommer vi alltså att göra, Och det är en brist idag för då missar vi något i Guds budskap.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar