tisdag 25 juli 2017

Ändetiden 147,
Israel ska ropa till Jesus

Det är så det ska börja. Israel ska ropa till Jesus, Ja prästerna är de som ska ropa och alla Jesu tjänare. Och de ska erkänna Jesus som Guds son.

Joel 2:17.  Prästerna, Jesu [Jashves] tjänare, gråta mellan förhuset och till altaret, och de må säga: Jesus [Jashve], skona [ha skydd över] ditt folk, och utlämna inte din arvedel till skam [skymf], till satir [ordspråk] bland hedningarna. Varför skall man bland folken säga: Var är Jesus Guds son [Jashve Gud].


Här i Joel kan vi läsa det igen att Israel ska ropa på Jesus. Vi har sett det förut i Sakarja. Israel ska ropa till Jesus att han ska förbarma sig över dem. De ska gråta.

Och de ska erkänna Jesus som Guds son. Det ser vi här i formuleringen: Var är Jesus Guds son.

Vi har det här i Sak 12:10. Där det beskrivs som en bönens Ande.

Sak 12:10.  Och jag utgjuter nådens och bönens ande, över Davids hus och över Jerusalems innevånare, och de ser upp till [med glädje på, intensivt på] mig, den som de stuckit [sårat] och de sörjer över honom som över den ende sonen, och bitterheten över honom är som bitterheten efter den förstfödde.
Sak 12:11.  Då [på den dagen] har man stor sorg i Jerusalem, som sorgen i Hadad-Rimmin på Megiddon slätten.

Här hade vi alltså samma sak. Och det är en händelse som vi väntar på. Och det är ju som Jesus sa själv. Hädanefter ska ni inte se mig förrän ni ropar: Välsignad är han som kommer i Jesu namn.

Mat 23:37.  Jerusalem*, Jerusalem, som dödar profeterna och stenar de som har sänts till dig, hur många gånger har ja g inte velat samla dina barn, som en höna som samlar sina kycklingar under vingarna. Men ni vill inte.
{* Jerusalem = Fredsstaden, Fridsstaden, den fullkomliga staden, staden i säkerhet}
Mat 23:38.  Se, ert hus [familj, bostad] överges [lämnas, ges bort] och blir öde [öken].
Mat 23:39 Jag säger därför till er: Nu ser ni [känner] mig faktiskt [verkligen] inte igen, förrän ni säger: Välsignad [prisad] är han, som kommer [framträder, går, passerar, går omkring, växer] i Jesu [Herrens, Jahves] namn.

Det är alltså så det kommer att tillgå. Israels folk ska ropa efter Jesus och välsigna hans ankomst och då kommer han

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar