fredag 14 juli 2017

Ändetiden 136,
Förvirring bland Israels motståndare


Jesus hjälper Israel, Han sänder förvirring bland Israels motståndare. Broder reser sig upp mot broder. Och det är det vi ser i Muslimvärlden idag.

Sak 14:13.  Och på den tiden [på den dagen, då] sänder Jesus [Jashve] en kraftig förvirring [tumult] bland dem, och han låter människornas hand vara stark mot varandra, deras broder reser upp sin hand mot sin broders hand.


I går läste vi i vers 12 om lögnerna och falskheten i den lära som staterna har runt Israel, alltså falskheten i Islam.

Och idag ser vi i vers 13 hur förvirringen ska vara där. Hur man ska gå mot varandra. Och det är så det är idag. Vi har Sunni och Shia, och de ligger ständigt i strid med varandra.

Och vi ser också att lidandet är störst bland dem själva, bland Israels motståndare. Fast de gör allt för att göra det jobbigt för Israel så är det de själva som får det mesta eländet. Och i Irak kan vi t ex se hur den ena Islam falangen spränger den andres medlemmar i luften.

Och vi se i dag hur straffet går fram över Syrien, och vi kan se hur de vänder sig mot varandra. Vi kan se hur allt det lidande och elände som de tänkt för Israel i själva verket kommer till dem själva.

Det är också intressant att broder mot broder nämns speciellt, och i dag kan vi se det Islamska Brödraskapet som vållar problem i hela Muslimvärlden med sin Iver för Islam och att införa den.

Så när vi läser profetian kan vi alltså åter igen se hur det som står där går i uppfyllelse. Gud har skeendet i sin hand och det är slutligen han som ska segra. Tänk så är det, allt detta elände som vi ser det är steg på vägen till Guds rike. Han slutliga seger.

Det får vi tänka på när vi nu ser Guds straff över de här länderna som velat utplåna och förinta Israel.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar