onsdag 12 juli 2017

Ändetiden 134,
Terrorn försvinner i Jesu rike

När Jesus är kung då har vi inga terrorister. Inga som fördärvar.

Sak 14:9.  Och Jesus [Jashve] är kung över hela jorden [landet], på den tiden är Jesus [Jashve] en och hans namn ett.
Sak 14:10.  Han vänder hela landet [jorden] till [som] något angenämt, från Geba [kullen] till Rimmon [granatäpple, granatäppleträdet], Jerusalem [Fredsstaden, Fridsstaden, den fullkomliga staden, staden i säkerhet] älskas och värderas högt och han bor där, och från Benjamin [sonen till höger, söderns son] porten ända till platsen för den gamla porten, ända till de främre [hörn] portarna och Hananels [Gudsförbarmad, Gud har förbarmat sig] torn, ända till kungens vinpress.
Sak 14:11.  Och de bor i den, och man fördärvar inte det som är mera, och Jerusalem står tryggt [med trygghet].


Jesus skall regera över hela jorden. Och alla som fördärvar skall vara borta. De finns inte mera.

Vi ser idag de som slår sönder städerna. Vi läste hur det varit i Hamburg nu under G20 mötet. Hur de slagit sönder butiker, hur över 476 poliser skadats.

Ja hur folk reste dit ifrån andra länder just var att skapa problem.

Och vi ser det här också med Muslimerna som vi har här i väst. Hur de spränger. Hur de hotar. Hur de fördärvar. Men i Jesu rike ska sådant inte finnas.

Här kan vi också titta i Upp 21 där vi också har en mening om de som inte får vara med i Guds stad. Det nya Jerusalem.

Och vi tittar på några av versarna där.

Upp 21:2. Och jag Johannes ser den helga staden, det nya Jerusalem [Fredsstaden, Fridsstaden, den fullkomliga staden, staden i säkerhet], som kommer ner från Gud, från himlen [Guds boning, stjärnhimlen], förberedd såsom en brud utsmyckad för sin man.
Upp 21:3. Och jag hör en väldig röst från himlen som säger: Se Guds tabernakel [tält, boning] är bland människorna och han skall bo [tälta] bland dem. Och de skall vara hans folk och han skall vara guden bland dem, deras Gud.

Här ser vi hur Jesu rike har kommit till oss. Han är hos oss. Och här ser vi i vers 8, vilka det är som inte får vara med:

Upp 21:8. Men åt, fega [försagda] och otroende [hedningar] och anstötliga och mördare och hor karlar [manliga prostituerade, otuktiga] och troll karlar och avgudadyrkare [idol dyrkare] och alla som är falska [lögnaktiga, vilseledande], är deras del i sjön som brinner med eld och svavel. Det är den andra döden.

Och vi ser att till och med de fega inte får vara med. Så att likt vår Ärkebiskop böja sig för Islam, för det är enklare än att stå upp och försvara Jesus. Det är ett fegt grepp och redan det är att gå för långt enligt Bibeln.

Och de fega de som fegar ur, de räknas upp bland mördare och bland avgudadyrkare.

Och de som beter sig anstötligt. Som gör det som andra inte vill se. De gör också fel.

Flera av de Grupper som räknas upp ser vi idag och som försöker att ta över samhället. Och som ofta fyller våra massmedia och som kör sitt chockerande Budskap på internet. För att dra tittare.

Ja hela vårt samhälle verkar fullt av detta tänkande idag. Ju mer vridet och fel ju bättre.

Men Jesu samhälle är fred och frid, sundhet och hälsa, den goda vägen.

Vi får verkligen be Gud och styrka så att vi vågar stå upp och säga sanningen i den här svåra tiden vi har just nu, när vi ser hur ofta just de här grupperna som Bibeln räknar upp gör sådan reklam för sig i massmedia. Och hur samhället i stort böjer sig för dem.

Men Jesus kommer att segra, det är alltså hans rike, och hans vilja som kommer att ta över.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar