torsdag 20 juli 2017

Ändetiden 142,
Jesu dag är nära


Vi ska nu titta lite på Profetiorna i Joel 2 – 3

De här två kapitlen i Joel handlar också om ändens tid och här finns saker som stämmer med det vi läst i de andra Bibelsammanhangen.

Här har vi kända ställen som det om Hedningarna som döms i Josafats dal, alltså Jesu doms dal. Och vi kan idag se domen i Syrien som ju bedriver en linje mot Israel.

Vi har också ställen som talar om bröllopet som stundar. Den fest och den glädje som kommer när Jesus segrat i hela världen.

Profetian i Joel börjar med att man stöter i Shofar, eller Basun som man också brukar skriva. Det är dags att stöt i Basun för Jesu dag.

Joel 2:1.  Stöt i shofar [basun, trumpet] på Sion och höj jubelrop på mitt heliga berg, alla jordens [landets] innevånare är onda [är ilskna, darrar], för Jesu [Jashves] dag kommer, för den är nära.


När Jesu dag kommer ska vi stöta i Basun. Och det är den dagen som beskrivs här i fortsättningen.

Det finns i den Judiska traditionen en speciell högtid som heter Basunhögtiden. Och Budskapet där går ut på att man ska rena sig, göra sig redo för Gud.

Man kan också se det att blåsa i Basun som en symbol för evangelisation, det Budskap om Jesus som vi skall föra ut i hela världen som kristna.

Vi kan också läsa om när de 7 änglarna stöter i sina Basuner i Upp 8 och 9 och i 11:15 – 19, där vi får en bild av hur värden ser ut under var och en av de 7 församlingarnas tid. De 7 församlingar som det står om i Upp 2 och 3.

Och vi kan konstatera att Jesu ord var att vi skulle föra ut Evangelium i hela värden, innan hans tillkommelse och här ser vi alltså samma sak.

Jesus är den fasta klippan, Och det är över honom det är Jubel på hans heliga berg.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar