fredag 7 juli 2017

Ändetiden 129,
Israel blev angripet när de blev självständiga som Profetian sagt



Här i Sak 14 har vi ytterligare en profetia som tar upp det som händer. Hur Jesus är den fasta klippan som har brutits sönder för oss och är vår frälsning. Jesus räddar Israel och hämnas på dem som förföljer Israel. Och Jesus frälser hela värden.

Vi börjar med en profetia om det som hände 1948 när Israel blev självständigt, hur de då blev anfallna.

Sak 14:1.  Se dagar kommer till Jesus [Jashve] då han fördelar ditt byte mitt ibland er
Sak 14:2.  Och jag samlar alla hedningar till Jerusalem till krig och staden intas och husen fördärvas och de ligger med kvinnorna, och de för ut halva staden i exil, men folkets återstod utplånar [skär av] han inte från staden.


En intressant tolkning av vers 14:1 är att det här är 1948 när Israel blev fritt och självständigt. Jesus fördelar bytet, han ger Israel det deras land.

anföll länderna runt omkring och det som vi idag kallar för västbanken intogs, och i samband med det också den östliga delen av Jerusalem. Då blev Jerusalem delat i en östlig del som Araberna höll och en västlig som Israel höll. 

I 14:2 ser vi just hur Jerusalem ska bli en delad stad och hur folket, alltså Judarna skulle få bo kvar i en del av staden. Och det var ju så det blev från 1948 fram till 1967.

Det här varade till 1967 när Israel befriade hela Jerusalem och allt väster om Jordanfloden.

Kommer det här att upprepa sig en gång till. Ja vi hör hur det finns krafter som vill dela Jerusalem, och göra halva staden till en Arabisk och Judefri del. Men eftersom det redan skett en gång 1948 och vi nu har kommit en bit fram i den här profetian, vilket vi kommer att se i fortsättningen av den här serien, borde det här var ett passerat stadium.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar