onsdag 19 juli 2017

Ändetiden 141,
Vi ska alla omvända oss och genomdränkas av Jesus


Vi ska vara helgade åt Jesus, Vi ska vara genomdränkta med Honom. Fyllda av honom. Jesus ska vara i oss.

Sak 14:20.  Och då [på den dagen] står det helgat åt Jesus [Jashve] svävande över glädjesprången [på hästarnas bjällror], och omvändelserna [grytorna] i Jesu [Jashves] hus är som skålar för bevattning [skålar] framför altaret.
Sak 14:21.  Och alla omvändelser [grytor] i Jerusalem och Juda är helgade åt folkskarornas Jesus [Jashve Sebaot], och de kommer alla de offrande och de tar av dem och genomdränker [kokar, gör moget] i dem, och någon Kanané finns inte i folkskarornas Jesu [Jashves Sebaots] hus på den tiden [dagen].


Här ser vi vilken glädje som ligger i tron på Jesus i att överlåta sig till honom och vi ser att Jesus kommer att genomdränka alla.

Det är ett helöverlåtet liv som gäller. Ett liv där Jesus verkligen får vara i oss och vi i honom. Och det är alltså hit Jesus vill komma. Det är det här som är Guds rike.

Och hit kommer vi alltså att komma. När Gud är färdig med sin frälsning av Hela Mänskligheten.

Och vad beträffar Kananéerna, så var det de som bodde i landet innan Israel flyttade dit från Egypten, och att någon Kanané finns inte i Jesu hus, visar att människor med den ande som de hade som bodde i landet innan Israel flyttade in i landet, det finns inte mer. Avguda dyrkan och ondska och allt annat som då fanns där är borta.

Alla ska vara som Jesus vill ha oss

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar