lördag 22 juli 2017

Ändetiden 144,
Robotar i modern krigsföring



Många som ser verserna i Joel 2:4 – 10 som en profetia om Robotar och Raketer. Och läser vi verserna ser vi att det stämmer med hur Moderna robotar beter sig.

Joel 2:4.  Hans utseende var som hästars utseende och som ryttare så rusar de fram.
Joel 2:5.  De far fram som ljudet av vagnar över [på] bergens toppar, som ljudet av elds flammor som förintar halm, som en väldig flock, en kämpande fiende.
Joel 2:6.  Från hans ansikte känner folken makten [styrkan], deras ansikten glöder av ångest, som de gripits av.
Joel 2:7.  De far upp som rusande stora män, som krigsmän, de går över muren och går var och en på sina vägar, och de skall inte låna [bryta] era vägar [vanor].
Joel 2:8.  Och de angriper inte inbördes sina bröder, de går starka på sin väg, och bland vapnen misslyckas de inte, de vinner.
Joel 2:9.  De far fram i staden, de rusar på muren, de förstör i husen, genom hål i väggen [fönster] kommer de som en tjuv.
Joel 2:10.  Inför dem skalv jorden, skakade himlen, förmörkades [sörjde] solen och månen, och stjärnorna slutade skina. [alt: Skälv jord, skaka himmel, förmörkas [sörj] sol och måne och sluta skin stjärnor, inför hans ansikte].


Vi kan här läsa hur de rusar fram. Över bergens toppar. Hur det är som eldsflammor. Hur de skapar ångest. Etc. Var och en går sin väg. De går genom väggen.

Det här är en beskrivning av Robotar och missiler som idag skjuts från ramper in över fienden. Och vi kan konstatera att det är vad Israel varit och är utsatt för från de palestinska motståndsrörelserna Hamas och Hisbolla.

Idag står många 1000 Robotar och missiler färdiga i Libanon att avfyras mot Israel när som helst.

Det här visar hur aktuell profetian många gånger är och visar på en annan princip att när det händer stämmer beskrivningen, även om den kan ha verkat konstig för tidigare generationer som försökt tolka den. Det är som en nyckel som plötsligt passar i ett lås.

Det här gör också att det många gånger är svårt att i förväg tala om vad det är profetian säger. Sedan finns det givetvis andra profetior som handlar om de stora linjerna och principerna och de kan man ofta se i förväg, men specifika händelser och detaljer kan vara svårt.

Vi ser att jorden skakar, ja det ser t o m ut som himlen skakar, och Sol och måne och stjärnorna slutar skina och det här är det som står i samband med ände tiden. Och så blir det när Raketer exploderar och allt far omkring. Då kommer inte ens ljuset ner tillslut.

Det är alltså det som beskrivs och i nästa avsnitt kommer vi att läsa om vad Jesus har att säga om det här, för det är hans stora dag

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar