lördag 1 juli 2017

Ändetiden 123,
Gud sänder Förvirring över alla Hedningar, men Klarsyn över Juda



Gud kommer att lösa det här som vi läste om i de två tidigare avsnitten. Det kommer att bli förvirring över alla som ger sig på Jerusalem och som försöker dela Israel.

Sak 12:4.  På den dagen [tiden] säger Jesus [Jashve] slår jag alla hästar med okunnighet [bestörtning, oskuld], och dess kusk med vanvett, men över Juda hus är mina ögon klarsynta, och alla folkens hästar slår jag med blindhet.
Sak 12:5.  Och Juda hövdingar säger i sina hjärtan: För mig är Jerusalems invånare styrka, genom Guds son folkskarornas Jesus [Jashve Sebaot Gud].


Det är en tid av förvirring. Ja vanvett kommer att behärska dem som går mot Israel. Det är Guds sätt att ge styrka åt Israel och genomföra sin plan.

Det spelar ingen roll hur man försöker att stoppa Israel. Det är Guds plan som gäller och han kommer att genomföra det.

Och det är det vi ser idag. Hur Israel blomstrar hur man än försöker. Ja ju mer man försöker ju värre får man det själv. Och galnare blir det man gör. Vi ser det i Syrien, som ju fortfarande har som mål att erövra Israel. Att driva Judarna från sitt område. Vi ser vilka problem och vilken förvirring där är.

Guds ord går verkligen i uppfyllelse idag.

Och vi ser det i Unesco, som har tagit beslut att Israel inte har någon historisk rätt till tempelplatsen och gamla Jerusalem. Ett helt huvudlöst beslut. Alla som känner historien vet att det är Judarna som bott där och haft sitt tempel där. Men Gud kommer att rätta till det här beslutet och ge Judarna det som rätteligen är deras.

Och vi ser det också bland Araberna i Israel. De så kallade Palestinierna. Hur det blir värre och värre. Och hur de än försöker så ser vi att det är Israel som består.

Och åt Israels folk, åt Judarna, så kommer Gud att ge styrka. Och det är det vi ser idag också. Vi har sett hur Israel har vunnit alla Krig, Hur de rett ut alla angrepp. Och Gud har välsignat dem och landet blomstrar.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar