lördag 29 juli 2017

Ändetiden 151,
Israels land ska Grönska



Det ska ske stora saker i Israel. Det som var en öken ska Grönska.

Joel 2:21.  Du land, var inte rädd, gläd dig och fröjda dig, för Jesus [Jashve] låter stora saker hända.
Joel 2:22.  Ni markens boskap frukta inte, för öknen kommer garanterat att grönska, för träden bär sin frukt, fikonträd och vinstockar och de får styrka.


Landet är alltså Israel, och Gud låter stora saker hända i det. Öknen ska Grönska, och det ska vara rikligt med boskap.

Guds välsignelse är över landet. Det är så det ska bli. Israel ska bli en Edens lustgård. Det är det som är Bröllopet. Det är det som är målet, ett fantastiskt och välsignat land.

Och redan idag ser man hur delar av det som var öknen grönskar i Israel. Tidigare när Muslimerna styrde i landet var hela landet på ett helt annat sett en öken. Det här ser man från de berättelse som finns om människor som reste i Israel på den tiden.

Men det var när Judarna flyttade hem som öknen började grönska. Och det ska alltså fortsätta. Det är en del av välsignelsen som Gud utgjuter över sitt folk.

Vi kan också läsa om Markens Boskap i vers 22, det är det Gud skapade i skapelseberättelsen innan människan. Människan som var Guds avbild, fylld med Guds Ande. Det vi pratar om här är alltså Israel när de återvänt och ännu inte blivit fyllda med Guds Ande, och det är nu det. Nu ser vi hur landet blomstrar.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar