lördag 28 januari 2017

Äldrevård och Biltillverkning
170128

Det är med Äldrevård som med Biltillverkning.

Idag har det blivit inne i samhället att inte ha Äldreboende. Inte ha ett hem där äldre tas omhand, där de får det de behöver och också kan umgås. Nej de får bo kvar i sina hem och man har team som åker runt och servar.

Det är lika dumt som om man skulle ha Biltillverkning genom att varje bil som man byggde stod i ett garage utspritt over stan och man hade team som åkte runt och satt dit hjul och rattar och speglar etc. Det skulle inte fungera. Det skulle bli dyrt och dåligt.


Men tänk så gör man med äldrevård. Där sitter de äldre i var sin lägenhet och ingen bryr sig om dem. De får vara ensamma. De får känna att det inte finns någon vård annat än när kommunen bestämmer. När teamet kommer.

Och det är olika personer. Det far ut och in så som i en svängdörr. Och det är kommunen omsorg om de äldre.

Jag minns min Mormor. Hon bodde på De Äldres hem, som det hette.

Där hade hon sitt rum. Med sina grejer. Där fanns det fullt av andra som också var i samma situation som henne. Och de träffades och umgicks. Där fick de mat tillsammans varje dag. Alla måltider.  

Där finns hjälp att tillgå om man behövde. Omsorg. Städning. Etc.

Så skall det vara. Man skall bry sig. De äldre skall tas omhand på sina villkor. Inte på Kommunens villkor.

Och med det tänk man har idag att var och en sitter i sin lägenhet och teamen far runt. Får man både dyr vård och vård men dålig kvalitet. Och de äldre får sitta ensamma var och en på sin plats.

Jesus hjälp oss så att vi ser galenskapen i vårt samhälle och kan ta omhand varandra på det sätt du vill. Verkligen bry oss och ge omsorg.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar