onsdag 4 januari 2017

Frälsaren 57,
Den allsmäktiges straff




Men Jesus har också det skarpa svärdet, han skall också verkställa Guds straff. Och i Jesus kommande ingår också den här delen. Den med straff och svärd. Och det är det vi ser idag, som en förberedelse på Jesu kommande.

Upp 19:15. Och ur hans mun går ett skarpt svärd ut, för med det skall han slå folken och han skall valla dem med en järn stav, och han trampar vinpressen för vredens vin och Guds den allsmäktiges straff.

Jesus har alltså också svärdet, straffet och han kommer att valla världen med en stav av Järn.

Det är en intressant formulering för det är samma formulering om Järnstav här som vi hitta i brevet till Tyatira (Upp 2:27) en profetia på Islam


Upp 2:27. Och han skall valla [bestämma över, vara herde för] dem, med en stav av järn, för de saker som är gjorda av lera krossas, som också jag har mottagit från min far.

Tyatira är Islam och det här bibelstället (Upp 19:15) är alltså det vi ser idag bland oss när Islam går fram och är till gissel för hela jorden som det talas om här. Jesus slår världen med Islam som slagträ.

Och vi ser här varför. Det är för det är för mycket som är gjort av Lera. Det håller inte måttet. Det är inte Jesu Sanning. Hans Guld. Utan Lera man bygger med.

Ja när Jorden inte frivilligt tar emot honom utan tvärs om vänder Jesus ryggen. Då måste Gud agera och det är det vi ser nu. Då utlämnar Gud oss åt det vi har bestämt. En värld utan Jesus. Och vi ser den nu.

När våldet går fram, så blir en värld utan Jesus.

När vi ser hur ondskan går fram. Hoten ökar. Våldet ökar. När Jesus försvinner, försvinner Sanningen, Kärleken. Då försvinner det goda, det som skapat vår Västvärld och Vår värld faller ihop, Uppriktighet, Klarsyn. Allt detta försvinner med Jesus.

Det är det Jesus visar oss. Jesus visar oss Islam som är alternativet, med sitt våld sitt hot och alla sina hemskheter.


Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar