måndag 23 januari 2017

Frälsaren 76,
Jesus seger gäller



Efter Islams härjningar, som vi läste om i förra avsnittet, kommer Jesu seger och det är den som kommer att gälla över hela jorden.

Ps 2:10.  Och nu konungar, i hans förstånd hans fostran [tuktan], led jorden.
Ps 2:11.  Tjäna Jesus [Jashve] så att man ser det [i vördnad, i rädsla] och gläd er så att ni skakar [skälver, genomilas].
Ps 2:12.  Beväpna dig med [Brinn för] renhet [sonen, arvtagaren, den älskade], vänd om från vrede [så att han inte är rasande], så att ni [och] inte går förlorade, för han brinner nästan som vore det med raseri, lycklig du som helt förtröstar på [har sin tillflykt till, hoppas på] honom.

Jesu rike gäller, Det är honom vi skall tjäna,

Det är så Jorden skall ledas. Den skall ledas som Jesus vill. Hans seger är total. Det är dit vi kommer.


Det här som vi ser idag, Hur världens ledare försöker att leda världen utan Jesus. Bort från Jesus. I någon slags trotts mot Jesus. Det skall alltså ta slut och det skall bli det motsatta. Jorden skall ledas efter Jesu ord. Efter hans renhet. Och det skall inte bara vara en ljum Kristenhet. Nej det skall komma en brinnande och ren kristenhet som helt går Jesu väg och litar på honom.

Och vi kan också se att det vi har idag med Islam, som liksom Järnstaven som vi läste om i förra avsnittet slår på folken idag, det kommer också att ta slut. Det är Jesus som kommer att segra och Jordens ledare kommer att gå hans väg.

Och här känner vi igen det hela från Upp 20:4 där vi kan läsa om 1000 årsriket. Det som skall komma.

Upp 20:4. Och jag ser troner, och de själar som halshuggits [blivit avhuggna] på grund av Jesu vittnesbörd och på grund av Guds ord och som inte dyrkar [älskar, vördar] vilddjuret och inte hans bild och inte mottar märket [präglingen] på sin panna och på sin hand, de sitter på dem och domsrätt [dom] ges till dem, och de lever och de regerar med Kristus de tusen åren.

Här i Upp 20:4 sägs alltså att de som bestämmer. Sitter på tronerna skall styra tillsammans med Jesus. Det är alltså samma sak som vi hittar i Ps 2.


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar