fredag 6 januari 2017

Frälsaren 59,
Jesus är Herrarnas Herre och Kungarnas Kung


Men Jesus är Herre. Han är den som bestämmer. Trotts all Ondska som vi ser omkring oss som försöker att krossa Jesus är det meningslöst det går inte att Krossa Jesus. För det är Jesus som bestämmer.

Upp 19:16. Och han har på kläderna och på sin höft namnet skrivet: Konungarnas konung och Herrarnas herre [Jesus].


Och Jesus är verkligen Herre, Ja inte bara Herre utan Herrarnas herre och Kungarnas Konung. Det är han som är högst, ja ställd över alla andra. För han har segrat. Det är genom hans ord och hans kraft och hans liv som vi alla får leva ett bra liv i frihet, och försoning och i försoning med varandra.

Det är lätt att glömma det idag när man ser all Galenskap i Världen. När man ser hur de som har satt sig i sinnet att Krossa Israel har framgång. Då frågar man var är Jesus. Men här ser vi att han trotts det som stod i versarna innan om alla vrede och alla plåga så är det han som bestämmer.

Och Gud kommer att fullfölja sin profetia genom Jesus som vi kan läsa i Bibeln och Han kommer att upprätta Israel i hela deras land som Gud har lovat och han kommer att Frälsa hela världen som också Gud har lovat.

Han är fortfarande både Kungarnas Konung och Herrarnas Herre. Han är alltså över alla. Det är verkligen han som bestämmer.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar