måndag 2 januari 2017

Frälsaren 55,
Jesu är Allvetande,
Han är vår Herre och Kung

Jesus är vår herre och han ser och vet allt. Det är därför som han kan frälsa oss.

Upp 19:11. Och jag ser himlen öppnad och se en vit [strålande] häst och han som sitter på den kallas trovärdig och sann, och han dömer i, och strider för, rättfärdighet.
Upp 19:12. Och hans ögon är som en elds flamma och på hans huvud är många [mycket] kronor och han har ett namn skrivet, som ingen förstår [vet], utom han själv.


Jesus ser allt han genomskådar allt och hans uppsåt är rent. Han rider på en vit häst. Häst står för kraft och det är genom sin renhet och sin sanning har är stark.

Han är vår kung, och han är vår frälsare. Det finns ingen annan som klarar av att frälsa, det finns ingen annan som förstår hur det skall äga rum. Bara genom Jesus kan det ske.

Detta att se och veta allt det mötte vi också i Upp 4

Upp 4:8. Och vart och ett av de 4 väsendena har upptill 6 vingar, de är fulla med ögon runt omkring och invändigt, och de har ingen vila på dagen eller natten, och de säger helig [ren], helig, helig är Jesus [Herren] Gud den allsmäktige som var och som är och som kommer.

Här ser vi hur de 4 väsendena som är en bild på treenigheten. Fadern, Sonen och den Helige Ande, och här utökat med den Frälsta människan. De har också ögon överallt, och Jesus, sonen är ju en av väsendena och detta att se allt är alltså en av hans egenskaper, och en viktig egenskap, för det gör Gud till Gud, Den allvetande och den som har all makt.

Jesus är vår Herre och Kung och han ser och vet allt och kan allt.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar