tisdag 17 januari 2017

Frälsaren 70,
Psalm 2 och Värdens frälsning

Psalm 2 i Bibeln är intressant för den visar precis hur det är idag och också hur det kommer att gå. Vi skall titta på den och börjar med de första versarna.

Jesus är den Gud har utsett han är den smorde. Och han är den stora frågan idag.

Ps 2:1.  Varför är hedningarna rasande och folk larmar om det värdelösa.
Ps 2:2.  Jordens konungar reser sig och furstarna rådslår tillsammans, på grund av [mot] Jesus [Jashve] och på grund av [mot] Messias [en smord].
Ps 2:3.  Låt oss slita av deras band och låt oss kasta av oss deras rep.

Det är så här det är i världen idag. Hela världen är mot Jesus. Och hela världen är också mot Israel som Jesus återupprättar idag.


Folk larmar och folk rasar mot allt som har med Jesus och hans folk att göra. De samlas de bildar förbund men i allt är Jesus borta. Han får inte vara med. Honom skall man kasta bort.

Men det man har idag det är värdelöst. Det finns inget av värde i det man lyfter fram idag i stället för Jesus. Trots alla uppståndelse kring Idrotten är den tom. Trotts allt väsen om Kulturen är den vilsen och tom. Ja den känns t o m stundtals obehaglig och besmittad.

Men trotts att man alltså inte har något i stället för Jesus för det finns inge så skall man få bort det sista av honom idag. Det är konstigt att det är så viktigt.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar