måndag 16 januari 2017

Frälsaren 69,
Jesu seger gäller vid Domen



De som är frälsta i Jesu namn är förlåtna. Där är brottet sonat. Jesus har segrat och hans försoning gäller också på Domens dag.

Upp 20:11. Och jag ser en väldig skinande [vit] tron och han sitter på den. Jorden och himlen flyr bort från hans ansikte, och ingen plats finns för dem.
Upp 20:12. Och jag ser de döda, små och stora, ställda inför Gud, och böcker öppnas och ytterligare en bok, det är livets, och de döda döms utifrån det som skrivits i böckerna, enligt deras gärningar.
Upp 20:13. Och havet ger ifrån sig de döda, i sig, och döden och dödsriket [Hades] de ger ifrån sig de döda i sig. Och de döms, var och en enligt sina gärningar.
Upp 20:14. Och döden och dödsriket [Hades] slängs i elds sjön. Detta är den andra döden.
Upp 20:15. Och om någon inte finns skriven i livets bok, slängs han i elds sjön.

Här har vi den slutliga domen. Den alla människor skall gå igenom. Och Där finns frälsningen. De som tog emot Jesus och hans frälsning i sitt liv går fria.

Det är fantastiskt. Jesu frälsning håller på Domens dag.


Vi ser här hur alla skall passera inför Gud och hur han vet allt. Och hur vi där skall stå till svars för vårt handlande. T ex vad vi sa till någon i ett hastigt ögonblick, Gud kommer att fråga oss, varför sa du det. Och vad skall vi svara.

Alla har vi något som inte är OK, Någon gång har vi alla gjort fel, och förbrutit oss mot Guds vilja.

Men tänk, här kommer Guds fantastiska frälsning in. Det är här den försoning som Jesus utförde kommer att verka. Genom honom är vi befriade från straff. Ja det straff som skulle ändas upp i Eld sjön. Det drabbar oss inte, för i Jesus har vi förlåtelse. Straffet är sonat.

Och det gäller dem som tagit emot Jesu försoning. De som står i livets bok. De som har gjort upp sin sak med Jesus och gett honom tillträde till sitt hjärta. Deras straff har Jesus burit och inget mer straff kommer att utkrävas.

Jesu frälsning håller.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar