söndag 15 januari 2017

Frälsaren 68,
Till sist förintas Djävulen för gott,
All ondska utplånas



Och vi kan slutligen läsa Guds totala seger när nu Djävulen och Satan också kastas i Eldhavet och för alltid är borta.

Upp 20:9. Och han går upp över jordens vidd och omringar de heligas läger och den älskade staden. Men eld faller ner från Gud, från himlen [skyn, på Grekiska: ouranou], och förtär dem.
Upp 20:10. Och Djävulen som lurar dem, han kastas i eldens och svavlets sjö, där vilddjuret och den falske profeten [lögnprofeten] är, och de kommer att plågas [pinas, torteras] dag och natt i evigheters evigheter.

Här ser vi det, att också Djävulen skall kastas i Eldhavet. Till sist skall det alltså gå samma väg med honom som det gjorde med de andra onda makterna. Vilddjuret och Den falske Profeten.


Och vi ser här att det inte är någon ände på eländet. Tortyren kommer att pågå i Evigheters Evigheter. Satan kommer aldrig mer fri. Han är nu definitivt avskaffad bland människorna.

Men åter igen kan man ju då fråga sig varför det behövde gå den här extra rundan med Satan, Den gamle Ormen.

Och svaret är förmodligen att det är så här det kommer att gå. Det här är ju en profetia. Och de steg Gud måste ta för att fullfölja sin fulla frälsning de är just de här stege. Och vi kommer att få se dem. De människor som då lever.

Jesus kommer att segra. Han är vår frälsare och Guds Frälsningsplan för mänskligheten fungerar.

Och Israel skall få sitt land och Jerusalem. Det ser vi här också (början av vers 9) eftersom det var det Djävulen, Satan, skulle krossa. Vi ser alltså att i slutet av 1000 årsriket då finns den Älskade staden, Jerusalem, och de heligas läger, Guds folk. Och de skall ha fred och få fred. Och det skall vara Evigt. Det ser vi här.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar