måndag 16 januari 2017

Seger för Israel i Paris
170116



Jag fick ett mail från Lars Enarsson som berättade att det hade gått till Seger i Paris för Israel. England vägrade skriva på slutdokumentet och hela konferensen föll ihop som en Sufflé.

Här är Enarssons Mail. 



  •  
  • Today at 1:11 AM

Message body

Kära bedjare!

Tack för era böner för konferensen i Paris! Det gick till seger! Ära vare Gud!!! Talesmannen för Israels utrikesministerium Emmanuel Nahshon sa efteråt att parismötet blev "lika platt som en misslyckad sufflé."

Jag fick bekräftelse från en kär vän och profetisk böneledare som lett en bönesamling för parismötet att vi skulle be för Storbritanniens roll att agera som Husai som stoppade Ahitofels planer. Så blev det också. Storbritannien närmast bojkottade konferensen och vägrade skriva under slutdokumentet. De aviserade också att de skulle kunna komma att lägga in ett veto i Säkerhetsrådet om frågan kom upp där. Läs denna segerrapport ifrån Jerusalem Post: 


FNs nye generalsekreterare deltog inte i Paris, vilket var en klar besvikelse för fransmännen. På grund av Israels kraftiga reaktion mot FNs Säkerhetsråds beslut 23 december kommer Säkerhetsrådet inte att ta upp Parismötet den 17 jan. Detta är ett väldigt stort bönesvar! Tack Gud!

Vi bad om vishet för Israels regering. Premiärminister Netanyahu höll en mycket stark ställning mot fredskonferensen och sa: "Detta är de sista dödsryckningarna från gårdagens värld. Morgondagens värld ser annorlunda ut. Och den börjar mycket snart.” Han syftade på kommande fredag. Då är äntligen Obamas tid i Vita Huset över. Vilken plåga denna tid varit för Israel! Men Gud har gett nåd till Netanyahu att hålla ut trots att Obama gjorde allt för att avsätta honom i det senaste valet.

I morgondagens värld ska vi be om ett fortsatt gott samarbete mellan USA, Israel och Storbritannien som motvikt mot EUs orättfärdiga israelpolitik.

Parismötet, som planerats i samarbete mellan Frankrike och palestinierna, var i grund och botten en samling till stöd för terror mot Mellanösterns enda demokrati som står i frontlinjen mot denna ondska. Psalmen för dagen från vår bibelläsningsplan Dagligt Bröd var Psalm 94. Vilken passande psalm! Denna psalm skrevs enligt traditionen av Mose som en bön för att påskynda den slutliga messianska förlossningen.

"Hämndens Gud, Herre,
hämndens Gud, visa dig!
Res dig, du jordens domare,
ge de stolta vad de förtjänar!
Hur länge ska de gudlösa, Herre,
hur länge ska de gudlösa
triumfera?
Deras tal flödar av fräckhet,
alla förbrytare förhäver sig.
Herre, de krossar ditt folk,
de förtrycker din arvedel,
de dödar änkor och främlingar
och mördar de faderlösa,
och de säger:
"Herren ser det inte,
Jakobs Gud märker det inte."
Fatta, ni oförnuftiga bland folket!
Dårar, när ska ni bli kloka?
Han som har planterat örat,
skulle han inte höra?
Han som format ögat,
skulle han inte se?
Han som fostrar folken,
skulle han inte straffa,
han som lär människan förstånd?
Herren känner
människornas tankar,
han vet att de är tomhet.
Salig är den som du, Herre,
fostrar och lär från din lag
för att ge honom ro
från onda dagar
tills graven är grävd
för de gudlösa.
Herren förskjuter inte sitt folk,
han överger inte sin arvedel.
Rättvisa ska åter gälla i rätten,
och alla som har ärliga hjärtan
ska följa den.
Vem står upp för mig mot de onda?
Vem hjälper mig mot förbrytarna?” Ps 94:1-16

Låt oss fortsätta att be för den slutliga messianska förlossningen!

Gud välsigne er alla!





Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar