torsdag 12 januari 2017

Frälsaren 65,
Djävulen sätts i Fängelse



Allt vad ont heter kommer Jesus att avskaffa. Ja t o m själva djävulen kommer att fängslas. Det ser vi här.

Upp 20:1. Och jag ser en ängel [sändebud] som kommer ner från himlen och som håller avgrundens [dödsrikets] nyckel och en väldig boja i sin hand.
Upp 20:2. Och han tar fast draken [ormen] den gamle ormen, som är Djävulen och Satan och han binder honom för tusen år.
Upp 20:3. Och han kastar honom i avgrunden [dödsriket] och låser om honom och förseglar dessutom om honom, för att han inte skall kunna bedra folken mera, tills de tusen åren har gått. Därefter skall han befrias en kort tid.

Djävulen kommer att gripas och låsas in där han hör hemma. I avgrunden. Och där får han sitta i 1000 år.


Man kan fråga sig varför inte djävulen kastas i sjön som brinner med Svavel. På samma sätt som Jesus gjorde med Vilddjuret och Den Falske Profeten. Kanske är svaret att Djävulen är mera lurig, Han är ju ormen och slingrar om kring. Svår att upptäcka.

Och kanske är det för att Djävulens främsta mål är Guds församling. Det är där han går runt och luras. Det såg vi ju med Eva. Eva är en symbol för församlingen och hon blev lurad av Ormen. Alltså Djävulen.

Och det är kanske det vi ser idag i vår Svenska kyrka som verkar gå främst på ondskans väg. Som har Präster med Sexuellt avvikande beteende och åsikter. Och som nyligen ville öka invandringen så att flera Muslimer kunde komma in i Landet. Med en ärkebiskop som finner mera gemensamt med Andra religioner än med vissa Kristna. Etc. Djävulen verkar vara starkt på det i vår Svenska Kyrka. Liksom vi ser i många frikyrkor idag också.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar