lördag 21 januari 2017

Frälsaren 74,
Alla folk tillhör Jesus



Jesus har fått alla folk. De skall komma till honom, Alla. För Jesus har frälsning åt Alla.

Ps 2:8.  Begär från mig, och jag ger dig hedningarna [folken] som din arvedel [besittning] och din egendom intill jordens ändar.

Bibeln är bestämd på den här punkten. Jesus kom inte bara till Judafolket, för att bli deras Messias. Nej hela jorden skulle bli frälst, alla folk och här i Psalm 2 i vers 8 står det alltså att alla Hedningar, alltså alla andra folk än Judarna, skall också tillhöra Jesus, De skall också bli frälsta, Ja alla som finns på hela jorden.


Jesu frälsning är alltså total, och det är det vi ser idag när vi ser hur budskapet om Jesus sprider sig över hela världen. Det är ett fantastiskt budskap vi har, om befrielse och frid och fred i Jesus. Det är bara att köra på för Jesus har segrat och han kommer att segra. Halleluja!!

Det här att vi skall gå ut och predika för alla och att alla skall bli frälsta det är de ord som Jesus också gav oss i Missionsbefallningen.

Och det fantastiska är att vi fantastiskt kan hitta de här orden redan i Bibelns första kapitel i 1 Mos 1:28.

1 Mos 1:28 Och Gud välsignade dem och sade till dem: Var fruktsamma och bli många och uppfyll jorden [landet, marken] och underkuva och regera över fiskarna i havet och över fåglarna i himmelen och över alla kräldjur på marken. 

Det här är en profetisk framställning av Missionsbefallningen. Där vi ju som kristna skall förkunna Evangelium för hela världen så att hela världen blir frälst.

Så är det, Jesus Guds son skall bil Kung över hela jorden. För det har Gud bestämt. Alla Hedningar skall tillhöra honom. Och hedningar det är ju vi alla som inte är Judar. Och alltså innebär de här orden alla folk.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar