onsdag 11 januari 2017

Anti Service Samhället
170111

Det är det vi fått. Ett samhälle som inte bryr sig om sina medborgare.

Medborgarna är till för att få skatt ifrån. De skall hållas i strama tyglar och skall de ha något så får de betala. Det är så man resonerar idag.

Kraven på medborgarna bara ökar. Vårt livsutrymmet krymper. Man undrar snart vad man skall ha samhället till.

Vårt Samhälle skall vara för att göra livet lättare för oss. Det skall ge oss Service. Det är vi tillsammans som är samhället, som är kommunen, som är landstinget. Det är alltså vårt alltihop och då skall det var på ett sätt som passar oss.

Det verkar som dagens politiker inte förstått det. Det tror att de styr oss. Det är vi som skall styra dem. Det är ju vi som väljer våra representanter.

Varför har man parkeringsavgift i stan i stället för att bygga fler parkeringsplatser så att det fungerar. Det är ju vår stad och våra parkeringsplatser.

Varför kostar det pengar att åka kommunalt. Vi får ju redan betala halva kostnaden på Skatten. Alla som på det här viset betalar för bussar och tåg etc borde få biljetter hem, gratis. De har ju betalt.

Varför tar man avgift på badanläggningen. Den är ju vår. Då borde man få bada gratis.

Varför ät det avgift på toaletter. Skita och Pissa är ju en mänsklig rättighet. Det skulle i stället vara fler toaletter. Överallt och gratis.

Varför kostar det pengar att gå till Domstol, jag riskerar att få betala min motståndares rättegångskostnader. Det är ju min trygghet att jag kan få min sak prövad och utan kostnad. Ett samhälle där ja riskerar stora kostnader när jag kräver min rätt. Eller när någon hoppar på mig Juridiskt är inte ett rättssamhälle.

Varför är inte kopiering tillåten på nätet. Kostnaden för det kunde ju betalas av samhället. På samma sätt som man köper utgivna böcker och ersätter den som skrivit för det. Och gör böckerna tillgängliga på Bibliotek.

Varför finns inte Bibliotek på nätet. Där man går in och läser allt som finns utgivet. Precis som man kan låna allt på Biblioteket. Och Samhället betalar den som skrivit boken. Men i vårt moderna samhälle klara man inte det.

Så här skulle man kunna fortsätta listan och konstatera att Samhället är ju vårt. Då skall grejerna också vara våra och gratis för oss och anpassade till våra behov.

Och de saker som andra gjort och äger, Och som vi alla behöver. De får samhället göra tillgängliga och betala för. Det är ju det vi har skatter till.

Men det moderna samhället klarar inte av att vara vårt samhälle. Ge oss vår Service, för våra skattepengar.

Fram för ett Servicemedvetet Samhälle.

Jesus hjälp oss!! Hjälp oss att få ett samhälle som är till för oss som bor där. Ett samhälle som förstår att det är vi som äger samhället och har rätt till det som är där.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar