lördag 7 januari 2017

Frälsaren 60,
Jesus är Ljus och Ande



Jesus är det stora ljuset. Han är både Ljus och Ande. Det är han som skall uppfylla hela Jorden, med sin härlighet. Ge oss sanningen, och kraften att leva i Sanningen.

Upp 19:17. Och jag ser en ängel [budbärare] som står i [vid] solen och som ropar med väldig röst och säger till alla fåglar som flyger på himmelens höjd: Kom hit och samla er till den store Gudens festmåltid.

Det är Ljuset och Anden som kommer att segra. Solen står för Ljuset, Jesu totala ljus och Fåglarna står för Anden, Det är Anden som skall göra jobbet här på slutet. Guds helige Ande från Guds himmel.


Vi kan läsa om Jesus som Ljuset, Solen redan i Bibelns 1 kapitel.

1 Mos 1:15 <Trad:> Och det skall bli lysande kroppar på himlavalvet till att verkligen ge ljus på marken, och det blev så.
1 Mos 1:16 <Trad:> Och Gud gjorde de två stora ljusen, det större till att härska på dagen och det mindre till att härska på natten, och stjärnorna.
1 Mos 1:17 <Trad:> Och Gud satte dem på himlens himlavalv för att lysa på marken.

Jesu uppgift är att lysa in i sin församling. Ge ljus på marken som det står här, lysa på dagen.

Jesus är vårt ljus, han är det sanna ljuset, det som ger Andlig visdom. Andligt liv. Ja det är i Jesus som vi får leva och vara till.

Och här ser vi alltså att Ljus är detta ljus. Han skall vara det i vår tid och han skall lysa in i vår tid. Lysa nu, han som var Herrarnas Herre och Kungarnas kung. Skall ge oss vishet och se till att vår värld kommer rätt på det.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar