lördag 14 januari 2017

Frälsaren 67,
Djävulen kommer igen



Men Jesu frälsning är inte helt slutförd för Djävulen kommer en gång till. Det kan vi se i Upp 20:5

Upp 20:7. Och när de tusen åren avslutas, kommer Satan att befrias ur sin fångenskap.
Upp 20:8. Och han skall gå ut för att bedra folken, de i jordens 4 hörn, Gog och Magog, och för att samla dem till Krig. Och de är till antal som havets sand.
Upp 20:9. Och han går upp över jordens vidd och omringar de heligas läger och den älskade staden. Men eld faller ner från Gud, från himlen [skyn, på Grekiska: ouranou], och förtär dem.

Satan kommer alltså fri. Varför gör han det kan man fråga. Har inte Gud fängelse bra nog. Och hade det inte varit bättre att låta honom sitta där förgått. Hur som helst så är det så här och det vi läser är ju en profetia som i bildlik form beskriver det som kommer att hända.


Det som kommer att hända är alltså att denna luriga kraft som är djävulen och Satan kommer fri igen. Den kommer att på nytt bedra folk.

Vi kan läsa om Gog och Magog. Och det är ju de krafter som just nu arbetar för att förinta Israel. Det kan vi läsa om i Hes 38 och 39. Och vi har just nu passerat Hes 39:11. Där Israels motståndare har fått Gaza till grav, En plats öster om havet, som det står.

Det här är alltså samma grupper som kommer igång igen. Det verkar inte ha något slut, detta Judehat.

Och de är många de som nu går med Djävulen mot Israel mot Guds folk, igen. De är som havets sand som det står.

Men Gud kommer även denna gång att stätta stop för det. Det kan vi se i vers 9.

Det är intressant det här även ur en annan synvinkel. Och det är att det alltså vid slutet av 1000 år riket finns en Israelisk stat. Och den kommer att finnas i Jerusalem. Den heliga staden. Annars skulle ju inte Satan gå med alla dessa härar mot Jerusalem.

En annan sak som är intressant är ju att Den Falske Profeten. Han kastades i eldhavet. Islam finns alltså inte mer. Och här dyker Judehatet upp igen. Och det kallas t o m för Gog och Magog. Är det en annan ideologi som nu driver Jude hatat. Ungefär som Hitler drev det under 2:a världskriget. Och som många ledare gjort genom tiderna. De som lever då får se.

Men en tröst är alltså det vi läser i slutet av vers 9 att Gud kommer än en gång att besegra de som går mot Israel och få slut på detta angrepp mot hans folk.

Man kan också fråga sig om de Kristna kommer att vara involverade i det här och tillsammans med Judarna. Vi är ju förenade i Gud genom Jesus, inympade på samma olivträd. Hur det än blir så kommer Gud att lösa det hela.

Och den lösning som Gud nu använder är definitiv, Nu är det Eldhavet som gäller för Satan och aldrig mer kommer alltså dessa onda krafter att visa sig. Aldrig mer kommer dessa luriga förförelser att bita de är för alltid borta.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar