tisdag 24 januari 2017

Frälsaren 77,
I Frälsningen blir allt nytt



Jesus förnyar allt. Han skapar oss till det vi skall vara. Till något som fungerar och har gemenskap med honom.

I Uppenbarelsebokens två sista kapitel har vi en mycket bra beskrivning av Jesus och av hans frälsning. Man kan också se det här som den framtid som Gud skall ge mänskligheten. Och det är också rätt.

Men här kommer vi att koncentrera oss på den frälsning som det talas om här och som man får uppleva som person när man kommer till Jesus.

Upp 21:1. Och jag ser en ny [fräsch, frisk, kvalitativt ny] himmel [Guds boning, stjärnhimmel] och en ny [fräsch, frisk, kvalitativt ny] jord [mark, land], ty den tidigare himlen [Guds boning, stjärnhimmel] och den tidigare jorden [marken, landet] är passerad [är försvunnen] och havet [sjön] finns inte mer.


Frälsningen är en total förvandling. Det är som att födas på nytt. Man blir en helt ny skapelse i Jesus Kristus. Det gamla är förgånget. Allt har blivit nytt.

Och det är Jesus som gjort det. Det kommer från Gud.

Och både Himmelen och Jorden är som nya. När man fått Jesu sinne och ögon då ser man allt annorlunda. Gud är ens vän. Han som hjälper en. Han som tar hand om en. Förr var Gud något att frukta, något farligt.

Och jorden är också ny. Förr var alla andra människor fiender. Det var jag som gällde. Men nu är vi alla bröder. En Kristen vill leva i harmoni med sin omgivning.

Och varför finns inte havet. Jo havet är något farligt enligt det sätt man såg på det. Det är ett opålitligt och främmande element. Och allt detta farliga är nu borta.

Så på det viset är det med frälsningen, allt har blivit nytt. Och det därför att Jesus har flyttat in i hjärtat.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar