söndag 8 januari 2017

Frälsaren 61,
Jesus ska rädda världen med sin Sanning och Ande



Det kommer att vara en Festmåltid när Jesus kommer, När han fyller Jorden med sin härlighet. Och med Jesus finns både Sanningen och Anden.

Upp 19:17. Och jag ser en ängel [budbärare] som står i [vid] solen och som ropar med väldig röst och säger till alla fåglar som flyger på himmelens höjd: Kom hit och samla er till den store Gudens festmåltid.
Upp 19:18. För att äta [inta] kungars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och officerares kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och mäktigas kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och hästars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och de som är placerade under dem, och alla fria och trälar [tjänare] och små och storas kroppar [köttsliga och mänskliga natur].

Det är fåglarna som skall komma här och äta, Fåglar står för Ande och äta står för att ta in. Och man kan vända på det och säga att det är Guds helige Ande som skall inta de olika människorna som här räknas upp. Alla ska bli fyllda med den Helige Ande.


Men det kan kanske också vara andra Andar som blandar sig i. Det ser vi idag med New Age och Buddism och Islam etc. Som gör stora framsteg i Sverige. Här får barnen sitta i skolan och göra Yoga. En Hinduisk och Buddistisk ritual. Men får de be till Jesus, Nej.

Så det här med fåglarna kan vara en välsignelse, med Guds Ande. men också innehålla en förbannelse, med onda Andar.

Men det som tyder på att det förmodligen är välsignelsen som åsyftas är att det står. Som flyger på himmelens höjd. Högt upp där finns Gud.

Vi har här också ordet från Joel. Och det visar att det är Guds Ande som skall fylla människorna på slutet.

Joel 2:28 Och det sker därefter att [eftersom] jag utgjuter min ande över alla människor [kött, evangelium], och [att] era söner och era döttrar profetera [talar inspirerat], och era gamla har krafter kvar [drömmer drömmar, får krafterna åter], och era unga män ser visioner [uppenbarelser].
Joel 2:29 Och också över tjänarna [slavarna] och över tjänarinnorna [slavinnorna], utgjuter jag i de dagarna min ande.

Här ser vi att Alla skall vara med. Guds Helige Ande fyller alla. Det är Söner och Döttrar, Det är Gamla och Unga, Det är Tjänare och Tjänarinnor. Alltså Både hög och Låg och Män och Kvinnor. Och också oberoende av Ålder.

Vi kan slutligen konstatera att det är Sanningen, alltså ljuset, och det är Guds Helige Ande som skall göra jobbet.

Och i dagens Samhälle med alla Nyhetsmedier och med Internet och Telefoner etc. så har vi ett Sanningsbrus som ingen generation haft förut. Så vad vi behöver nu är alltså mer av Guds Helige Ande, och det är alltså det Gud har lovat oss. Det skall komma. Det är så Gud räddar världen.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar