måndag 3 april 2017

Ändetiden 34,
Vi är frälsta genom Jesu död


Det är för att Jesus har offrat sig som vi är frälsta. Hans död gäller också oss. Synden är sonad. Också denna sanning kan vi läsa om i berättelsen om Noa.

1 mos 7:15 <Trad:> Och de gick in till Noa till arken, två och två från allt kött som i sig hade ande och liv.
| <Alt:> Och de gömde sig i bröstet [arken] hos Herren [Noa], röda och för evigt, på grund av det fullständiga evangeliet, som i sig har ande och liv.
1 mos 7:16 <Trad:> Och de som gick in var hankön och honkön av alla varelser, de kom som Gud befallt och Jashve stängde efter dem.
| <Alt:> Och de som kom [profeterade, offrade] var ärliga och genomborrade från det fullständiga evangeliet, de kom [profeterade, offrade] genom Guds välsignelse och Jesus [Jashve] gjorde allt till fördel för dem.


Här i de här versarna ser vi den stora frälsningen som finns i Jesus. Hur människor strömmar till den Kristna tron, till Arken, det som här i berättelsen står för Kristi kyrka.

Och vi se åter det som vi såg i 1 Mos 6:19, att de är två och två. Det står för att Jesus är med, det är alltså Jesus och hans Brud som kommer. De som kommer är inte ensamma, de har upplevt frälsningen i Jesus, och det är därför som de kommer och blir inkluderade i Kristi kyrka och blir räddade.

Och i den alternativa översättningen ser vi att det är Jesu offer, hans evangelium genom att han blir genomborrad som är vårt Evangelium, det vi skall hålla oss till. Och genom det får vi välsignelse och Jesus är med oss. Livet med honom blir bra för han lägger tillrätta och ger oss favör.

Här kan vi alltså läsa det. Och vi kan se hur Noas Ark är en berättelse om Kyrkan genom tiderna. Och vad den skall innehålla och på slutet av den här berättelsen om Noa, kommer vi att få se hur Gud har tänkt sig ändens tid.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar